Opel sporoča, da so vsi njihovi avtomobili v celoti usklajeni z novim preskusnim postopkom za lahka osebna vozila WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure), ki velja od 1.septembra 2018. WLTP uporabnikom zagotavlja realnejše podatke o porabi goriva. Opel je svojo paleto modelov že nekaj let pripravljal na uvedbo novih standardov in lahko danes ponudi vse svoje modele osebnih vozil – brez omejitev – v skladu z novimi zahtevami. Kupci lahko pri pooblaščenih trgovcih brez strahu pred zamudami ob dobavi izbirajo v celotni ponudbi od ADAMA do Zafire. Odvisno od modela lahko kupci izbirajo med dizelskim, bencinskim in plinskim motorjem, pri plinskih motorjih pa sta za pogon na voljo LPG (utekočinjen naftni plin) in CNG (stisnjen zemeljski plin).

 

Opel dodaja, da je začel objavljati podatke o porabi goriva v skladu s ciklom WLTP že junija 2016 z zadnjo generacijo Astre. Tovrstne podatke so izmerili in objavili tudi ob uvedbi aktualnih različic Opel Mokke X in Opel Zafire. Z drugo generacijo admiralske ladje Insignie je Opel šel še korak dlje, saj je Insignio z dizelskim motorjem 2.0 BiTurbo v skladu s preskusnim postopkom WLTP homologiral že sredi leta 2017 – več kot leto pred začetkom veljave novih predpisov.

Za WLTP so vsi Oplovi osebni avtomobili opremljeni z najsodobnejšimi tehnologijami, kot so sistemi s selektivno katalitsko redukcijo (SCR) pri dizelskih motorjih in filter za delce v bencinu (GPF) pri bencinskih motorjih z neposrednim vbrizgom.