Sklad družbe Ford Motor Company je danes objavil, da so Fordovi zaposleni in drugi udeleženi za odpravljanje posledic pandemije COVID-19 po svetu prispevali 1.133.447 dolarjev (957.791 evrov) in tako uspešno presegli zastavljeni cilj.

COVID-19 Donation Match Program (program uskladitve donacij) so uvedli aprila, da bi zaposlenim pri Fordu, njihovim družinam in prijateljem omogočili pomoč v boju proti širitvi pandemije, zaradi katere so morali ostati doma in se niso mogli udeležiti običajnih prostovoljskih akcij.

Ford sporoča, da je program uskladitve donacij podprl projekte skupnosti v državah z znatnimi potrebami zaradi novega koronavirusa in velikim številom Fordovih zaposlenih. Skoraj tretjina – 29 odstotkov – sredstev je bila namenjena odpravljanju lakote. Naslednji največji delež, 24 odstotkov, bo pomagal pri osnovnih človeških potrebah – zagotavljanju hrane, strehe nad glavo in obleke.

Za izobraževalne ukrepe so posredovali 19 odstotkov zbranih sredstev. Preostale donacije bodo pomagale projektom, povezanim z zdravjem, pa tudi ukrepom za ohranitev virtualnih programov umetnikov in delovnih mest v ustanovah, ki zagotavljajo zgodovinsko in kulturno izobraževanje. Za administracijo programa je skrbel GlobalGiving, Fordov dolgoročni partner za humanitarno pomoč in globalno finančno podporo.