Novi Subaru Levorg se predstavlja z drugo generacijo, vendar po uveljavljeni formuli športnega karavana, premierno z 1,8-litrskim boxer motorjem 177 KM, samodejnim menjalnikom in pogonom 4×4. Uradno predstavljen za japonski trg, kjer od 20.avgusta že sprejemajo naročila. Japoncem bodo na voljo tri različice: GT, GT-H in STI Sport.

Novi Subaru je nastal na osnovi globalne platforme Subaru Global Platform, predstavljeni z  zadnjo generacijo Impreze. Nova platforma omogoča večje zunanje mere z dolžino 4,75 m – 6 cm več kot prej, z medosno razdaljo 2,67 m. Novi Levorg s štirivaljnim 1,8-litrskim boxerjem s turbinskim polnilnikom razvije 177 KM pri 5.200 vrtljajih in 300 Nm navora med 1600 in 3600 vrtljaji. Streže mu samodejni menjalnik CVT Lineartronic nove zasnove, ki po uradnih virih, vsebuje 80 odstotkov novih komponent. Levorg že po tradiciji stavi na stalni štirikolesni pogon.

Z drugo generacijo se predstavlja tudi napredni Subaru Eyesight z različnimi pomožnimi sistemi, ki omogočajo vožnjo na drugi stopnji delno avtonomne vožnje. Druga novost je popolna digitalizacija instrumentov vidnih na 12,3-palčnem zaslonu in novi multimedijski sistem na 11,6 palčnem zaslonu občutljivem na dotik, nameščenem navpično na sredinski konzoli.