Novi Kia Niro EV je zmagal na prestižnem avtomobilskem tekmovanju Zlati volan (Goldenes Lenkrad), ki velja za enega najpomembnejših priznanj v Nemčiji. Novi Niro je popolnoma električni križanec, predstavljen nedavno in je že naletel na dober odziv strokovne javnosti, ki mu je v konkurenčnem razredu kompaktnih SUV-jev namenila tudi ugledno priznanje  z “Zlati volan 2022”. Dvojno hišno zmago je z drugim mestom potrdil Kia Sportage v priključno hibridni različici (PHEV). Kia tako uveljavlja  svoj izjemen položaj v enem najbolj priljubljenih segmentov vozil v Evropi. Tretje mesto je zasedel Volkswagen Taigo.

Žirija Zlatega volana se je pozitivno odzvala tudi na nedavno predstavljeni Kiin model EV6 GT in tej visoko zmogljivi različici Kiinega popolnoma električnega križanca podelila drugo mesto v kategoriji ‘srednje velika in luksuzna vozila’, za modelom Nio ET7 in pred Mercedes-Benzom EQE.

Niro EV, Sportage Plug-in Hybrid in EV6 GT so si visoka mesta izborili med kar 47 novimi modeli v skupno sedmih kategorijah. Nominirala jih je 21-članska uredniška ekipa nemških publikacij ‘AUTO BILD’ in ‘BILD am SONNTAG’, ki je vsako vozilo temeljito preizkusila na nemškem dirkališču DEKRA Lausitzring in nato v sodelovanju z bralci izbrala tri finaliste iz vsake kategorije vozil.