Toyota predstavlja novo, oblikovno in tehnično prenovljeno generacijo modela Prius. V Evropi je napovedana na pomlad 2023. Na izbiro bo samo kot priključni hibrid. Prius, prvič predstavljen leta 1997, je bil prvi hibridni model, ki se je uveljavil na svetovni ravni. Peta generacija temelji na 2,0-litrskem bencinskem motorju 148 KM in električnem motorju 160 KM za skupnih 223 KM. Toyota jamči pospešek od 0 – 100 km/h v 6,7 sekunde.

Novi Prius je nastal na platformi GA-C druge gneracije, z manjšo težo, večjo togostjo karoserije, z elegantnejšim in bolj dinamičnim videzom. Z dolžino 449 cm je za 9 cm krajši, v širino z 178,2 cm za 2,2 cm krajši, višino 142 cm za 5 cm nižji in z medosno razdaljo 275 cm pa za 5 cm daljši od predhodnega modela. Z žarometi tipa bumerang, ozko masko in nizko padajočo streho ustvarja vtis kupeja. Vtis želi narediti tudi zadnja luč, ki se razteza po celotni širini zadka.

Notranjost deluje bolj minimalistično kot v preteklosti, z dvignjeno 7-palčno digitalno instrumentno ploščo neposredno v voznikovem vidnem polju in velik zaslon, ki visi na sredini armaturne plošče. Pod njim so nameščeni zračniki in nekaj osnovnih tipk. Volan je velikodušno velik, z več gumbi na stranskih krakih.