Citroën danes uradno odkriva evropsko različico novega C5 Aircross, ki želi osvojiti segment športnih terenskih vozil. Novi SUV je nastal na osnovi pričakovanj kupcev in jih želi osvojiti z edinstvenimi značajskimi potezami. Odkriva inovativen nabor dodatkov in opreme namenjene individualni izbiri s 30 različnimi kombinacijami zunanjosti.

Novi C5 Aircross se predstavlja s programom Citroën Advanced Comfort kot najbolj modularno in udobno športno terensko vozilo svojega segmenta. Stavi na novo vzmetenje s progresivnim hidravličnim omejevalnikom in sedeži Advanced Comfort, edinstvene možnosti za modularno razporeditev notranjosti s pomočjo treh posamičnih in drsno pomičnih zadnjih sedežev, zložljivih in nastavljivih po naklonu. Izpostavlja prostornino prtljažnika od 580 do 720 litrov, ki ga prav tako uvršča med največje v tem razredu.

C5 Aircross odkriva 20 tehnologij za pomoč pri vožnji, vključno s sistemom za avtonomno vožnjo 2. stopnje Highway Driver Assist in s sistemom Grip Control s funkcijo Hill Assist Descent za vožnjo izven utrjenih poti. Med novimi tehnologijami za vzpostavitev povezave je tudi funkcija za brezžično polnjenje pametnega telefona. Citroen izdeluje novi C5 Aircross v Franciji, v proizvodnem obratu Rennes – La Janais. V Evropi bo naprodaj proti  koncu leta 2018. C5 Aircross bo tudi prvo Citroënovo vozilo, ki bo proti koncu leta 2019 na voljo tud v izvedbi Plug-In Hybrid PHEV.

 

 

5 Aircross bo tudi prvo Citroënovo vozilo, ki bo proti koncu leta 2019 na voljo tudi v izvedbi Plug-In Hybrid PHEV.