A1 city carver (mestni rezbar) je nastal na osnovi kompaktnega modela A1 Sportback. Z dolžino 4,05 mVišji za 5 cm olajša vstop in omogoča boljši pregled. Približno 35 milimetrov dodatne višine je posledica spremenjenega vzmetenja, ostalo pa večjih koles. Športno-robustnega, terenskega videza in kratki previsi koles poudarja maska motorja v slogu modelov serije Q. Notranjost, ki se oblikovno ne loči od Sportbacka je zasnovana na prostoru, tako spredaj kot zadaj, zlasti okrog kolen in nad glavo. Po prostornini enak je tudi prtljažnik osnovnih 335 litrov, ki ga je moč povečati na 1,090 litrov.

V duhu digitalne prihodnost je zasnovana notranjost. Že najosnovnejše različice imajo popolnoma digitalno instrumentno ploščo, vključno z 10,25-palčnim zaslonom z upravljanjem preko večfunkcijskega volanskega obroča. Za doplačilo je na voljo Audijev virtualni cockpit, ki omogoča še več informacij. Multimedijski sistem infotainment ponuja MMI navigacijo v standardni opremi. Naslednja stopnja plus vključuje že 8,8-palčni MMI zaslon na dotik.

Visokotehnološki motor 1,5 TFSI s sistemom COD izklučevanja/vključevanja valjev po potrebi, pri zmerni vožnji izklopi dva valja, zmanjšuje porabo goriva in trenje v notranjosti. 1,5-litrski motor A1 citycarver 35 TFSI zmore 110 kW (150KM). Na evropski trg prihaja z letošnjo jesenjo. V Nemčiji je na voljo za 22.100 EUR. Hkrati prihaja tudi posebna serija ”edition one’ v sivi in oranžni barvi z 18-palčnimi platišči, zatemnjenimi žarometi in zadnjimi lučmi ter notranjo opremo S line.