Po izboru bralcev“All-wheel-drive car of the year 2019” (Avtomobili s štirikolesnim pogonom leta 2019) je Audi prejel kar štiri priznanja. Modeli Q2, Q5, A6 allroad quattro in popolnoma električni Audi e-tron so v svojem razredu prejeli najvišje priznanje. Izbira urednikov revije »AUTO BILD Allrad« je vključevala 211 modelov iz 43 blagovnih znamk v desetih kategorijah. Bralci so lahko glasovali za svoje najljubše v vsaki kategoriji vozil. V kategoriji »terenska vozila in terenska vozila do 35.000 evrov« je Audi Q2 dosegel 8,5 odstotka in se uvrstil na prvo mesto med 34 konkurenti. To je bila tudi najzahtevnejša kategorija.

V naslednji največji od 35.000 do 50.000 evrov je med 29 tekmeci zmagal Audi Q5 s 6,7 odstotka glasov bralcev.Audi A6 allroad quattro je prejel za skoraj dva odstotka več glasov od drugo uvrščenega in zmagal s 13,99 odstotka glasov. V kategoriji »All-Wheel Hybrids in Electric« je med 24 tekmeci gladko zmagal Audi e-tron, s 8,65 odstotkom glasov bralcev.

Športni športni SUV se napaja z električnim motorjem na vsaki osi, kar zagotavlja optimalen vir energije za visoko natančen, izredno hiter električni sistem štirikolesnega pogona. Ta sistem zagotavlja neprekinjeno in popolnoma spremenljivo regulacijo idealne porazdelitve pogonskega navora med dvema osema – v delčku sekunde.