Land Rover Italia in Airbnb sta predstavila izviren skupni projekt: počitnice z novim Defenderjem in tehnološko sodobno počitniško prikolico. Izbrano ime Defender Eco Home spodbuja željo po pustolovščini na ravni novega legendarnega 4X4, in trajnostno mobilnost, ki jo omogočajo sodobne tehnologije. Ideja Land Roverja in Airbnb predvideva pustolovske počitnice z daljšimi vikendi na bolj odmaknjenih desetih italijanskih destinacijah.

Kdor se bo odločil za to izvirno idejo, izbral eno od omenjenih lokacij sedel v Defenderja in se odpeljal. Na cilju ga bo čakala neke vrste super tehnološka počitniška prikolica, Eko dom. Predstavlja energijsko avtonomno stanovanjsko celico, zahvaljujoč fotovoltaičnim panelom, nameščenim na strehi. Eco Home je izdelan v Italiji, minimalističen, iz trajnostnih materialov: zunanjost je iz polikarbonata in recikliranih steklenih vlaken.

 

V notranjosti je pohištvo iz ekološkega usnja, naravnih vlaken, odpadnih materialov iz predelave grozdja. Novost je posebno oblazinjenje, ki absorbira nečistoče iz zraka. Nova formula želi odgovoriti tudi novim zahtevam in potrebam nastalih po pandemiji covida 19. Raziskava med člani klubov Jaguar in Land Rover je razkrila, da kljub izredni zdravstveni situaciji, ki je vplivala na pričakovanja in prednostne naloge ljudi, je želja po ponovnem potovanju z lastnim avtomobilom, ki velja za najvarnejšo pot, še vedno zelo vabljiva.