Nissanov potniški kombi e-NV200 je trenutno edini s povsem električnim pogonom in sedmimi sedeži v Evropi. Z napredno baterijo vozniku in z enim samim prestavnim razmerjem za prenos moči, omogoča z enim polnjenjem doseg do 301 km (preizkus WLTP pri mestni vožnji), brez kakršnih koli kompromisov glede prostora in nosilnosti. Z baterijo zmogljivosti 40 kWh lahko uporabniki z enim polnjenjem prevozijo od 200 km pri kombinirani vožnji pa do 301 km pri mestni vožnji. Polnjenje baterije pri vozilu e-NV200: od 20% do 80% v približno 60 minutah na hitrih polnilnicah z močjo 50kW (CHAdeMO standard). Baterija z močjo 40 kWh ima garancijo za obdobje 8 let oziroma 160.000 km.

Nissan e-NV200 jamči skoraj neslišen pogon, brez tresljajev, mehanskega hrupa in brez menjavanja prestav. Električni pogonski sklop ima navor takoj na razpolago. Varnejši vožnji in preprostejšemu upravljanju vozila je namenjen tudi sistem za pomoč pri speljevanju v klanec Hill Start Assist. Uporabniki lahko glede na model računajo še na barvno kamero za vzvratno vožnjo povezava Bluetooth in inteligentni ključ.

Nissan e-NV200 z aplikacijo NissanConnect omogoča urejanje dneva in voženj, preko pametnega telefona, tabličnega računalnika ali namiznega računalnika, lastnikom omogoča intuitivno spremljanje in beleženje voznikovih poročil v digitalni obliki. Preverijo lahko podatke o stanju napolnjenosti baterije, sprožijo polnjenje baterije in preko aplikacije  na daljavo nastavijo klimatsko napravo v vozilu. Vsi podatki, ki jih uporabniki potrebujejo, vključno s stanjem napolnjenosti in porabo energije, so jasno razvidni tudi na instrumentni plošči v vozilu. Nissan e-NV200 je v Sloveniji na voljo že od 36.900 € (z vključeno Eko subvencijo.)