Ustvarjalka vsebin s področja pustolovskih potovanj Lexie Alford (@LexieLimitless) je  najmlajša oseba, ki je obiskala vse države na svetu. Prav danes, v petek, 8. septembra, začenja z novim električnim Fordom Explorerjem nenavadno pot okoli sveta. Projekt so poimenovali »Charge Around The Globe«in se pri tem poigrali z dvojnim pomenom besede ‘charge’, ki jo lahko prevedemo kot ‘napotiti se’ in kot ‘polniti’. Iz Nice v Franciji se bo Lexie podala na šest celin in v več kot 30 držav, s pustolovščino pa bo skušala dokazati, kaj vse je mogoče z električnim avtomobilom, in se hkrati zapisati v zgodovino kot prva oseba, ki je z električnim vozilom obkrožila svet.

Podobno kot njena predhodnica, pustolovka, Alohe Wanderwell, ki je pred sto leti kot prva ženska obkrožila svet z avtomobilom in je takrat za svoje potovanje uporabljala Forde z bencinskim motorjem. Na svoji poti je naletela na številne ovire, ki so zahtevale nenavadne rešitve: tako so na primer v Indiji njen avto po blatnih ravnicah, pesku in čez reke vlekli voli, na Kitajskem pa so ji pomagali ljudje, ki so avto potiskali več kilometrov, saj zaradi državljanske vojne ni bilo mogoče kupiti goriva.

Tako kot Aloha se tudi Lexie pri svojem poskusu zanaša na Fordovo vozilo. Električni Ford Explorer, s katerim bo zapustila Le Hotel Royal v Nici – na istem mestu je svojo pot začela Aloha –, je sicer predprodukcijski prototipni model, a je v kar največji meri podoben vozilu, ki bo kupcem na voljo ob začetku prodaje v Evropi naslednje poletje. Brez posebnih prilagoditev za spopadanje z izzivi, ki jo čakajo, je to vozilo ‘po meri’ ustvarjeno za pustolovščine, saj zagotavlja povezanost, udobje in pripravljenost na vse izzive izjemnega popotovanja.

Da bi se Lexie laže pripravila na epsko popotovanje, je spoznala zakulisje Forda in električnega Forda Explorerja. Obiskala je ekipi za oblikovanje in razvoj v Kölnu, preizkusila ekstremne temperature v okoljskem testnem centru – pravijo mu tudi ‘tovarna vremena’ – in pridobila potrdilo z uspešno opravljenim treningom za napredne voznike na poligonu Lommel.