Enyaq iV je tudi prvi povsem električni SUV te znamke, zgrajen na platformi MEB, ki je bila zasnovana izključno za električna vozila. Odraža trenutne trende funkcionalnosti in individualizacije. Enyaq iV je opremljen s pogonom na zadnja kolesa (napovedan je pogon na vsa kolesa) in zmogljivimi elektromotorji za dinamičen pogon brez emisij z dosegom do 537 km v ciklu WLTP. Poleg privržencev “zelenih” inovacij bo razveselil tudi tiste, ki imajo radi sodobno tehnologijo in pomožne sisteme za voznika, pregovorno prostorno in udobno notranjost iz kakovostnih materialov ter široko paleto pametnih funkcij.

Škoda z novim električnim modelom Enyaq iV stavi na uravnotežena proporcionalna razmerja markantnega in dinamičnega dizajna. Zadovoljiti želi pričakovanja kupcev predvsem kot praktično in udobno električno vozilo. Škoda zagotavlja, da je enako primeren za vsakdanjo uporabo kot običajni avtomobil. Izpolni lahko najrazličnejša pričakovanja in je prava izbira tako za družine, ki potrebujejo prostoren in okreten mestni avto, kot tudi za vse, ki se vozijo na daljših relacijah. V notranjosti odkriva pričakovano velik potniški prostor, prepriča pa tudi s prostornino prtljažnika 585 litrov. Z opcijsko vlečno kljuko lahko vleče prikolico do 1.400 kg.

V notranjosti so klasične pakete opreme nadomestili paketi Design Selection, s pregledno strukturo ponudbe. Ta omogoča izbiro konfiguracije želenega vozila že z nekaj kliki. Paketi Design Selection z ubranimi kombinacijami barv in materialov notranjosti vključujejo naravne, trajnostne in reciklirane materiale. Nova pregledna struktura ponudbe poenostavlja individualno konfiguracijo modela Enyaq iV s premišljeno sestavljenimi paketi za enajst tematskih področij in nekaj posamičnimi opcijami je želeno opremo mogoče izbrati že v nekaj korakih.

Osrednji zaslon s 13-palčno diagonalo je večji kot v kateremkoli drugem Škodinem modelu. Novi aktivni informacijski zaslon meri 5,3 palca, za doplačilo je na voljo še projicirni sistem. Ta je pri Škodi prvič opremljen s tehnologijo obogatene resničnosti. Prikaz informacij je tako še bolj prilagojen voznikovim potrebam, da ne odvrača pogleda od dogajanja na cesti. Enyaq iV je poleg tega ves čas online in pametno povezan.

Škoda z novim električnim modelom ENYAQ iV stavi na uravnotežena proporcionalna razmerja markantnega in dinamičnega dizajna. Polnjenje baterije in predhodno klimatiziranje notranjosti je mogoče enostavno upravljati na daljavo prek aplikacije MyŠKODA. Nove ‘simply clever’ rešitve so namenjene poenostavitvi vsakodnevni uporabi vozila tudi z vidika električne mobilnosti: poleg čistilnika za polnilni kabel sta tako v vozilu še torba za shranjevanje kabla in zaščitni pokrov za polnilno vtičnico. Seveda pa na seznamu opreme ne manjka niti praktična ‘simply clever’ rešitev, ki pride še kako prav v zimskem času –strgalo za led, ki je v Enyaqu iV shranjeno na notranji strani pokrova prtljažnika.

V dnu vozila vgrajena baterija je na voljo v treh velikostih, z enim ali dvema elektromotorjema z razpon moči od 109 kW do 220 kW. Na našem trgu sta na voljo najprej dve različici z:  bogatim spiskom serijske opreme: Enyaq iV 60 moči 132 kW/ 180 KM, ki se cenovno začenja pri 39.793 evrih in Enyaq 80 s 150 kW/204 KM pri 46.252 evrih.