GTO Squalo je angleški superšportnik, ki ga je navdihnil legendarni model iz Maranella. GTO Engineering je priznano britansko podjetje, specializirano za obnovo klasičnih ferrarijev. GTO je eden od najbolj iskanih Ferrarijevih modelov, ki je navdihnil Britance, da so sodobno repliko Ferrarija 250 GTO razvili v nekaj tednih. Poimenovali so jo 250 GTO Squalo(morski pes), zakaj, poglejte prve objavljene fotografije. Proizvodnja prototipov pa se bo v Združenem kraljestvu začela v naslednjih nekaj mesecih. Proizvajalec trenutno zbira naročila, prihod na trg pa je predviden leta 2023.

“Srce” Squala je klasični V12 motor z vplinjači, torej brez elektronskega vžiga. Streže mu 6-stopenjski ročni menjalnik, ki omogoča preskok v tri stopnje nižjo prestavo za hitrejše prehitevanje, ko voznik zahteva maksimalen pospešek. Motor so izdelali v GTO Engineering, toda niso še odkrili, kako zmogljiv je. 18-palčna platišča izdajajo klasično zasnovo.

Ne manjka niti sodobnih dotikov, kot so žarometi in LED luči ter štiri izpušne cevi, oblikovno  združene s karoserijo iz ogljikovih vlaken, rešitev, ki GTO Squalo loči od klasičnega Ferrarija 250. Tudi cena še ni znana, neuradno blizu milijona evrov.