Fordov avtodom Nugget naslednje generacije združuje najsodobnejše funkcije vozila in notranjosti za nove, prijetnejše pustolovščine na poti. Kupcem avtodoma Nugget bo prvič na voljo napreden elektrificiran pogonski sklop s prilagodljivim novim priključnim hibridom (PHEV).

Nova izvedba avtodoma Nugget je nastala v sodelovanju z vodilnim izdelovalcem avtodomov oziroma predelovalcem kombiniranih vozil Westfalia. Odlikuje se z edinstveno  večconsko notranjo razporeditvijo, po kateri se Nugget še naprej razlikuje od svojih tekmecev.

Nugget naslednje generacije izkorišča prednosti povsem nove platforme za vozila, ki jo je Ford letos predstavil za svoji vodilni družini vozil Transit in Tourneo Custom,1 z njo pa uvaja nove napredne oblikovne značilnosti, povezljivost in vozne tehnologije. V bivalnem prostoru bodo uporabnikom na voljo nove vrhunske obdelave in izboljšana funkcionalnost, za doplačilo pa je na voljo tudi nadvse uporabna streha s solarnimi paneli, ki zagotavlja energijo za preprostejše in prijetnejše pobege po svetu in v divjino.

Naslednjo generacijo Nuggeta bodo uvajali v več fazah, začenši z različico Nugget Titanium z nagibno streho ter motorjem EcoBlue s 170 KM in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki jo bo mogoče naročiti pri Fordovih trgovcih, (pogoji sprejemanja naročil bodo naknadno definirani po posameznih trgov).Drugi modeli, vključno s pogonom PHEV, bodo sledili kasneje.

Ford za Nuggeta prvič uvaja pogonski sklop PHEV, ki si tehnologijo deli s Fordom Kugo Plug-In Hybrid – najbolje prodajanim priključnim hibridom v Evropi v letih 2021 in 2022. Povsem novi Nugget uporablja 2,5-litrski bencinski motor z Atkinsonovim ciklom, ki skupaj z baterijo z (uporabno) kapaciteto 11,8 kWh in elektromotorjem zagotavlja skupno moč 232 KM in možnost vožnje izključno na elektriko.