Na Festival hitrosti v Goodwoodu bo Ford ta teden na Otok pripeljal poleg Rangerja Raptorja naslednje generacije tudi ‘zelo gejevskega Raptorja’ (Very Gay Raptor) kot nadaljnjo potrditev zaveze skupnosti LGBTQ+. Nastop ‘zelo gejevskega Raptorja na dogodku v bližini mesta Chichester v Veliki Britaniji bo spodbudil pomembne razprave in je namenjen odpravi diskriminacije v avtomobilski industriji in širše.

Leta 2021 ustvarjeni ‘Very Gay Raptor’je nastal kot odgovor na negativen komentar na družbenih omrežjih, zato je Ford svojo najzmogljivejšo različico modela obarval v bleščeče zlato bravo in jo okrasil z mavrično grafiko. Pozitiven odziv na spletu je bil tako izjemen, da se je Ford odločil za proizvodno različico, ki jo od takrat uporablja kot sredstvo, s katerim pomaga pri odpravljanju diskriminacije.

Naslednja generacija Rangerja Raptorja, tudi v interpretaciji kot ‘zelo gejevski Raptor’, bo v Goodwoodu doživela evropsko dinamično premiero. Med vožnjami na znameniti hrib se bo spopadla z zahtevno terensko progo, kar za Rangerja Raptorja, tudi gejevskega, ne bi smelo predstavljati posebnih težah. Pod prednjim pokrovom za to jamči 3,0-litrski EcoBoost V6 z dvema turbinama, ki razvije 288 KM in 491 Nm navora.2