Honda ZR-V leta 2023 prispe v Evropo Honda na Japonskem predstavlja srednje-veliki športni terenec ZR-V, model, ki je v Evropi napovedan leta 2023. Honda ZR-V se z dolžino 4,57 m, širino 1,84 m in višino 1,62 m ter medosno razdaljo 2,65 m uvršča med kompaktnejši HR-V in večji CR-V.Honda ZR-V, skladno oblikovana, brez posebnih oblikovnih prebliskov je zasnovana za čim širšo heterogeno javnost. Tudi notranjost je v tem slogu, podobnem kot v modelih HR-V in Civicu. Stavi na racionalnost in ergonomijo. Prisotnost fizičnih tipk za glavne funkcije omogočajo enostavnejše in hitrejše upravljanje in zato so bolj praktične.

Evropska različica Honde ZR-V bo prevzela enak popolnoma hibridni pogonski sklop kot japonska. Gre za enak hibridni sistem na osnovi 2-litrskega motorja z notranjim zgorevanjem iz Civic e:HEV, v kombinaciji z dvema elektromotorjema moči 184 KM. Honda zagotavlja, da je ta hibridni sistem ta popolnoma primerljiv s 3-litrskim V6 z navorom 315 Nm. Na japonskem trgu, kjer je Honda ZR-V na voljo tudi z 1.5 turbo bencinskim motorjem, je 2.0 e:HEV hybrid lahko tudi s štirikolesnim pogonom, ustvarjenim z elektromotorjem nameščenim na zadnji premi, kar obljublja optimalno porazdelitev pogonske sile med sprednjim in zadnjim delom in odlično voznost tudi na težkih površinah.

Uporabniku so na izbiro trije različni načini vožnje:  Normal, Econ in Snow (slednji »blaži« pogonsko silo ob pritisku na pedal za plin). Na voljo je tudi celoten nabor sistemov za pomoč vozniku, vključno s prilagodljivim tempomatom, asistentom za prometne zastoje in sistemom samodejnega krmiljenja, ki preprečuje trčenje s pešci.

Honda ZR-V je eden od treh športnih terencev, ki naj bi jih leta 2023 videli tudi v Evropi, s ciljem povečanja tržnega deleža. Poleg modela ZR-V bo na voljo nova generacija CR-V, ki je že na prodaj v ZDA (tukaj, če želite izvedeti več), tako v priključni hibridni različici, kot popolnoma električni.