Citroen klub Slovenije je v soboto, 26. novembra 2022, v Cankarjevem domu na Vrhniki obeležil okroglo obletnico s sprehodom skozi trideset let uspešnih zgodb znamke Citroen. Ob uspešnem, dolgoletnem sodelovanju je Filip Koren, direktor C Automobil Import d.o.o.,  Citroen klubu Slovenije podelil posebno priznanje.

 

Citroen klub Slovenije združuje voznike in ljubitelje vozil znamke Citroen. V klubu sodeluje okoli 600 članic in članov, ki so razdeljeni na regijske sekcije s ciljem ohranjati slovensko tehnično kulturo, nuditi pomoč pri restavriranju vozil, zagotavljati boljšo preskrbo z rezervnimi deli, druži pa jih predvsem ljubezen do znamke vozil Citroen.

Največji dosežek kluba je organizacija svetovnega srečanja ljubiteljev Citroenov 2CV oziroma tako imenovanih spačkov, ki je leta 1995 potekalo v Skokah pri Mariboru. To srečanje je v mednarodnih krogih še danes prepoznano kot eno boljših tovrstnih srečanj v zgodovini. Srečanja se je takrat udeležilo približno 1500 avtomobilov in okoli 4000 ljubiteljev spačkov.

Citroen klub Slovenije se je ob tej priložnosti pohvalil s 50-letno tradicijo organizacije prvomajskih srečanj, sodelovanje v jugoslovanskem YU-AS klubu že od začetka 60ih let, obiskovanje svetovnih srečanj ljubiteljev spačkov že od samega začetka leta 1975, sodelovanje s spačkom na ekstremnem zimskem rallyju po Laponiji, avanture s spački po afriških in avstralskih divjinah, mnoga sodelovanja s podjetji pri prevozu njihovih gostov z atraktivnimi avtomobili po Sloveniji in nenazadnje zelo uspešno sodelovanje s podjetjem C Automobil Import d.o.o. ob 100-letnici znamke Citroen.