Mazda Motor Corporation je minuli konec tedna objavila posodobitev Mazdinega srednjeročnega načrta upravljanja in politike upravljanja do leta 2030. Na zelo negotovo poslovno okolje se odzivajo pozitivno, kot pravijo in obnavljajo svojo zavezo, da bodo do leta 2050 pri vseh svojih dejavnostih dosegli ogljično nevtralnost.

V zadnjih letih se je okolje zlasti v Evropi, v katerem delujejo avtomobilski proizvajalci, močno spremenilo. Pri Mazdi ugotavljajo, da na to vpliva povečana rast števila elektrificiranih izdelkov in s tem povezanim zakonodajnim okoljem. Temu namenja načrt s tremi fazami do leta 2030. Od tega trenutka do leta 2024 bo družba osredotočena na doseganje večje odpornosti na spremembe v okolju, pri čemer se bo osredotočila na krepitev tehnološkega razvoja, dobavnih verig in prizadevanja za zmanjšanje stroškov. Mazda bo še naprej pospeševala elektrifikacijo svojega voznega parka in z doslednim izvajanjem pristopa z rešitvami uvajala privlačne izdelke, ki ustrezajo predpisom na posameznih trgih.

 

V Evropi so zelo ponosni na uspeh Mazde MX-30 BEV, na izjemne prodajne rezultate pred kratkim predstavljene Mazde CX-60 PHEV, ki smo jih prodali več kot 20.000, in na prihod Mazde MX-30 R-EV prihodnje leto ter nato še drugih elektrificiranih izdelkov, vključno z Mazdo CX-80 s tremi vrstami sedežev.

Mazda bo nadaljevala z izgradnjo potrebnih komponent za prehod na elektrifikacijo ponudbe, kot navajajo, tudi ob strožjih predpisih v Evropi od leta 2025 do leta 2027, kar bo vključevalo tako izpopolnjevanje in uporabo številnih Mazdinih tehnologij za elektrifikacijo in proizvodnjo kot tudi globalno predstavitev novih baterijskih električnih vozil.