Popolnoma novi i10 se predstavlja s svežim, bolj dinamičnim, sodobnim dizajnom, ki naj bi poudaril agilnost in živahno naravo najmanjšega predstavnika te korejske avtomobilske znamke. Razvit v Evropi, kar brez dvoma pomeni po evropskem okusu in kot poudarjajo tudi z vodilnim varnostnim paketom in najnaprednejšimi funkcijami povezljivosti. Nova multifunkcijska vzvratna kamera je voznikom v pomoč pri vožnji in parkiranju vzvratno.

Posebno oblikovno značilnost predstavlja široka maska hladilnika v športnem slogu vključuje okrogla LED dnevna žarometa z vzorcem čebeljega satovja, ki na podoben način poudarjajo nov dizajn notranjosti z relativno široko armaturno ploščo in številnimi odlagalnimi mesti. Novi i10 se s prtljažnim prostorom velikosti 252 litrov uvršča med najprostornejše v tem segmentu. Potniški prostor je teoretično namenjen petim odraslim potnikom, v praksi pa verjetno z minimalnimi standardi udobja štirim. Paket povezljivosti nudi široko paleto naprednih tehnologij do katerih je mogoče dostopati preko 8-palčnega barvnega zaslona na dotik. Storitvi Apple CarPlay in Android Auto zagotavljata preprosto povezljivost pametnih telefonov z infozabavnim sistemom, na voljo pa je tudi sistem za brezžično polnjenje mobilnih naprav.

Napredni varnostni sistemi pod oznako Hyundai SmartSense vključujejo tudi sistem za preprečevanje naleta in sistem za samodejno zasenčenje dolgih žarometov. Novi i10 ponuja dve motorni različici: 1,0-litrski bencinski trivaljnik MPi z 49,3 kW (67 KM) in 96,1 Nm navora ter 1,2-litrski bencinski štirivaljnik MPi z 61,8 kW (84 KM) in 117,7 Nm navora. Obe sta na voljo s petstopenjskim ročnim ali s petstopenjskim avtomatiziranim menjalnikom (AMT). Life, Comfort, Style in Premium so paketi serijske opreme v kombinaciji z obema motornima različicama. Cene se začenjajo z 9.970 evrov 1.0-litrske in 10.470 evrov močnejše 1,2 litrske različice.

Popolnoma novi, športno nastrojeni i10 N Line, napovedan letos poleti, bo s prisilno polnjenim 1,0-litrski bencinskim agregatom GDi tudi vidno kazal svojo naravo, tako s športnimi dodatki, preoblikovanimi odbijači in prednjo masko hladilnika kot z notranjostjo popolnoma v duhu serije vozil N.