Četrti dan v četrtem mesecu leta je Jeep® 4×4 Day praznik za vse prave ljubitelje terenskih voženj. Letošnji, že peti po vrsti, bo posvečen nastanku terenskih vozil ter 80-im letom razvoja in inovacij. Znamka Jeep postala sinonim za terenske dogodivščine in prestavlja simbol svobode, pustolovskega duha ter sposobnosti premagovanja vseh ovir.

Letos se Jeep® 4×4 Day osredotoča na slogan »Go anywhere, Do anything«, ki se odlično povezuje z značko ‘Trail Rated’- oznako, ki je med vozili Jeep rezervirana le za najbolj zmogljive terenske modele. Značko ‘Trail Rated’ vsak Jeep preizkušen do skrajnih meja in s tem potrjuje svoje zmogljivosti na petih ključnih področjih – oprijem, prečkanje vode, okretnost, artikulacija koles in oddaljenost od tal. Šele ko z odliko opravi vse teste, se lahko uvrsti med  najbolj zmogljiva serijsko izdelana vozila na trgu.

Oznaka »Trail Rated« na vozilih Jeep  pomeni po vsem svetu več kot le značko.  Gre za metodologijo, jamstvo in točno določene standarde za potrjevanje visokih zmogljivosti terenskih vozil. Vozila Jeep Trail Rated so prestala številne zahtevne teste in svoje terenske zmogljivosti dokazala na najzahtevnejših terenih. Testiranje se začne v raziskovalnih in razvojnih oddelkih Jeep, nadaljuje v ledenih razmerah Severnega Michigana ter zaključi v skalovju Rubicon Trail – najtežjem testnem terenu na svetu. Značka Trail Rated potrjuje, da je vozilo uspešno opravilo teste zmogljivosti v petih ključnih kategorijah za doseganje najširših zahtev terenske vožnje s serijsko proizvedenimi vozili.