Nova Kona Hybrid predstavlja pričakovan odziv na vse večje povpraševanje po okolju prijaznih športnih terencih v Evropi in od danes tudi v Sloveniji. Nova hibridna različica prihaja leto dni po električni in tik za novim modelom IONIQ, kot dopolnitev modelne družine Kona in krepitev Hyundaijeve flote okolju prijaznih vozil. Učinkovit hibridni pogonski sklop, širok nabor naprednih tehnologij s paketom aktivnih varnostnih in asistenčnih sistemov SmartSense,  ki stalno nadzirajo okolico vozila, da opozarjajo voznika pred morebitnimi nevarnostmi in tveganji ter ne nazadnje najnovejši infozabavni sistem, so najpomembnejše značilnosti nove Kone Hybrid.

Novi model gradi svojo strategijo na osnovi obeh predhodnih različic in predvsem na novem hibridnem pogonu, ki išče najboljši kompromis med okoljsko naravnanostjo in vsestranskostjo. Kono Hybrid poganja 1,6-litrski bencinski štirivaljnik z neposrednim vbrizgom, ki razvije 77,2 kW (105 KM) in 147 Nm navora. Podprt z električnim motorjem moči 32 kW (43,5 KM) in najvišjim navorom 170 Nm  razvije skupno moč 103,6 kW (141 KM) in do 265 Nm navora. Elektriko zagotavlja litij-ionska baterija zmogljivosti 1,56 kWh, naravnana na učinkovito delovanje, pametno porabo energije in hitro polnjenje.

Nova Kona Hybrid je lahko dodatno opremljena z audio-video navigacijskim sistemom (AVN) s širokim naborom uporabnih informacij, ki se izpisujejo na 10,25-palčnem deljenem zaslonu na dotik. Prikaz na zaslonu je lahko dvodelen. Serijski multimedijski sistem prinaša funkcijo Display Audio, ki omogoča povezavo s pametnim telefonom. Storitve Android AutoTM ali Apple CarPlayTMomogočajo dostop do mobilnih vsebin in navigacije preko 7-palčnega zaslona na dotik.

Z navigacijskim sistemom so na voljo tudi Hyundaijeve storitve LIVE z brezplačno 5-letno naročnino storitev stalnega obveščanja o trenutnem vremenu, stanju v prometu, območjih nadzora prometa (kjer je to zakonsko dovoljeno), obenem pa brez težav najdejo najbližjo bencinsko črpalko ter informacije o cenah goriva, poiščejo pot do Hyundaijevega salona ali pobrskajo za zanimivostmi v določenem kraju.

Dodatne funkcije vključujejo še sistem za nadzor mrtvih kotov, sistem za preprečevanje trka s strani in sistem za samodejno zasenčenje dolgih žarometov, medtem ko sta sistem za nadzor voznikove zbranosti in sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu na voljo serijsko. Hyundai načrtuje prodajo 850 vozil celotne flote modela Kona, vključno z najnovejšim hibridom, kar ni zanemarljiv podatek. Začetna cena z eko subvencijo je 22.900 evrov.