Mazda MX-30 z modelskim letom 2022 podpira poleg trifaznega normalnega polnjenja 11 kW z izmeničnim tokom tudi hitro polnjenje z enosmernim tokom izboljšano s povečanjem največje moči, ki jo vozilo lahko sprejme s 40 kW na 50 kW. To je skrajšuje čas hitrega polnjenja DC za deset minut, na zdaj samo 26 minut.

Zvok EV MX-30 voznikom pomaga podzavestno prepoznati količino navora, ki ga ustvari pogonska enota. Za leto 2022 je bila zvočna frekvenca dodatno optimizirana, da je podobna drugim zvokom, ki jih slišimo med vožnjo avtomobila, kot so hrup koles in vetra – tako da lahko vozniki na naraven način prepoznajo količino navora brez kakršnega koli drugega pridruženega zvoka. Število raznolihih barvnih shem se je povečalo na štiri, ponudbi sta bila dodana Jet Black in Mazdin novi odtenek Zircon Sand.

V kombinaciji s popolnoma črno notranjostjo urbanega izraza je Zircon Sand naravna bež barva, navdihnjena z odtenkom cirkonskega peska, ki odraža Mazdino dediščino pri izdelavi kalupov za ulivanje. Druga nova večbarvna shema združuje karoserijo in streho Jet Black s srebrnimi okvirji stebrov in ponovno popolnoma črno notranjostjo. Poleg tega je obstoječa večbarvna zunanjost Soul Red Crystal zdaj združena s popolnoma črno zunanjostjo za bolj športen videz.