Novi GLB se predstavlja kot vsestransko športno terensko vozilo kompaktnega razreda. Mercedesovi predstavniki so ob tem postregli s podatkom, da je globalno med vsemi prodanimi SUV-ji kar tretina njihovih. Čeprav najmanjši, če odmislimo GLA-ja, ima GLB vse kar imajo tudi večji in prestižnejši SUV-ji s trikrako zvezdo. Terenska zasnova same oblike GLB-ja in kratki previsi, pridejo do izraza z opcijskim štirikolesnim pogonom 4MATIC in posebnimi terenskimi lučmi, ki pri nizki hitrosti pomagajo prepoznavati ovire pred vozilom.

Novi GLB je lahko predvsem prostoren družinski avtomobil in prvi Mercedes-Benz v tem segmentu, ki je lahko po želji opremljeno s sedmimi sedeži. Dva sedeža v tretji vrsti lahko uporabljajo osebe, ki v višino merijo do 1,68 metra. Predstavljeni kot zmogljivi in učinkoviti štirivaljni motorji, najnovejši sistemi za pomoč pri vožnji s podporo vozniku, intuitivno krmiljen informacijsko-razvedrilni sistem MBUX, kot prav tako celovito udobno aktiviranje sistema ENERGIZING Comfort, se novi GLB z dolžino 4,63 m, širino 1,83 m in višino 1,658 m postavlja z vsemi prednostmi aktualne generacije vozil kompaktnega razreda Mercedes-Benz.

Osnovna prostornina prtljažnega prostora znaša 570 litrov in se lahko prilagaja že vzdolžnemu pomiku zadnjih sedežev za 6 cm višjih kot v razredu B in s preklopom do 1805 litrov. Novi GLB  prihaja s povsem posodobljenimi  4-valjnimi bencinskimi in dizelskimi motorji: od 1,33 litrskega v GLB 200 do dvolitrskega v GLB 250 4MATIC. Ali 2-litrski dizelski motor z menjalnikom z dvojno sklopko 8G-DCT. Kot edinstven model v segmentu kompaktnih športnih terenskih vozil je na voljo tudi v športni izvedbi Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC s ceno 54.900 EUR. Začetna cena vstopne različice GLB 180d 36.959 EUR.