Izračunali so, da je od morja do morja po treh državah severne Evrope približno 1500 kilometrov.  Za MINI Cooper S Countryman ALL4 je bila ta turneja proti Arktičnemu krogu idealna priložnost, da preizkusi lastnosti štirikolesnega pogona večnamenskega vozila, ki se hvali tudi s prostornino prtljažnika od osnovnih 450 do 1390 litrov.

Narava začne graditi slikovite bele ceste v regiji Arktičnega kroga na Finskem že v novembru. Te ceste so narejene iz gramoza, snega in ledu, speljane so čez zmrznjene vode in skozi zasnežene gozdove. Vodijo skozi divjino in nedotaknjeno naravo med velikimi jelkami.

Za domačine je teh tisoč kilometrov zimskih poti pomemben del vsakodnevnega cestnega omrežja – za pustolovce na prostem je odkrivanje polarnega kroga na teh poteh, počivati nekje v zimski belini, opazovati mimohod čred severnih jelenov in poslušati blagodejne zvoke gozda, intenzivna naravna izkušnja. Z malo sreče nočno nebo nad vsem tem obsije tudi spektakularni ognjemet polarnih sij. MINI Cooper S Countryman ALL4 je želel prepričati, da ima prave lastnosti za obsežno krožno potovanje po zimski pokrajini v severni Evropi.