Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'mytheme_wp_head' not found or invalid function name in /home/automo20/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Ford Mustang modelskega leta 2020, napovedan na ameriškem trgu konec leta, ni bil nikoli močnejši od najnovejše različice Mustang Shelby GT500. Gre za pravi supercar s 5,2-litrski V8 motorjem, ki s pomočjo volumetričnega kompresorja razvije 771 KM in najvišji navor 847 Nm. Ni samo najmočnejši temveč tudi najhitrejši.  Od 0-100-0, kar po ameriških meritvah, pomeni od 16 do -100 mph(161 km/h), pospeši in popolnoma ustavi v  10,6 s. Zato potrebuje hiter in učinkovit prenos 7-stopenjskega robotiziranega menjalnika z dvojno sklopko vrhunskega izdelovalca Tremec in posebno za ta model razvite zavore premera 41,9 cm ter prav tako posebne pnevmatike Michelin Pilot Sport Cup 2. Te so homologirane za cestno uporabo, venda naj bi najboljše karakteristike prišle do izraza na dirkališki progi.

Mustang Shelby GT500 za vožnjo med robniki na progi omogoča izbirni način Track, z bolj togo nastavitvijo vzmeti, nadzora stabilnosti, protiblokirnega zaviranja, krmiljenja in menjalnika, za vožnjo po cesti pa je udobnejši in tišji način vožnje Normal. Za poseben navdih, na drugi strani Atlantika priljubljeni »burnout« oziroma »zažiganje« pnevmatik z risanjem po asfaltu, je na voljo tudi sistem Line Lock, ki blokira sprednje zavore avtomobila. Američanom bo na voljo za 73.995 dolarjev.