Honda je uradno odkrila novo generacijo Civica, enega od najbolje prodajanih modelov, gledano globalno. Ker gre najprej za ameriško izvedbo, poglejmo samo nekatere splošne značilnosti, podrobneje pa kasneje o različici, ki bo prispela na evropski trg. Zunanji dizajn je čistejši, zrelejši in upošteva skladnejša razmerja karoserije. Prednji del poudarja ozka maska motorja in ostri, vodoravni žarometi. Nov je tudi sprednji odbijač z velikim spodnjim dovodom zraka, v stranske reže so vstavljene meglenke. Poševna linija strehe se zaključuje v dinamično oblikovanem zadku, s prav tako vodoravnimi LED lučmi. Civic bo na voljo v osmih novih barvah zunanjosti.

Kot navajajo Japonci, so z uporabo trdnega jekla in aluminija izboljšali torzijsko togost nove Honda Civic za 8% in upogibno togost za 13%, kar pozitivno vpliva na vodljivost avtomobila in varnost. Inženirji so izboljšali tudi vzmetenje, ki je zdaj bolj togo in sposobno bolje absorbirati vibracije in hrapavost površine ceste. Pasivno varnost dopolnjuje nova zračna blazina, zasnovana za zmanjšanje možganskih poškodb, zato bolje nadzira gibanje glave. Voznikova zračna blazina v obliki krofa se ob nesreči, podobno kot tristranska potniška zračna blazina, odpre kot knjiga.

Nova Honda Civic bo v ZDA na voljo s 4-valjnim 2,0-litrskim atmosferskim 158 KM in 4-valjnim 1,5-turbo 180 KM (6 KM več kot prej). Z vidika porabe goriva je izboljšan menjalnik CVT. Pomožni sistemi so v paketu imenovanem Honda Sensing. Voznik lahko računa na učinkovitejše senzorje in novo kamero, ki pokriva širše vidno polje ter izpopolnjeno programsko opremi. Honda Civic v limuzinski izvedbi je v prodajnih salonih v ZDA napovedana poleti 2021. Proizvodnja se bo začela v kanadski tovarni Alliston v Ontariu. Hatchback, ki bo sledil nekaj mesecih bodo, proizvajali v tovarni Greensburg v Indiani. Cena še ni uradno določena, predvidoma 22.150 ameriških dolarjih.