Nova, peta generacija Opel Astre je zdaj že v zadnji fazi razvoja, pred uradno predstavitvijo julija 2021. Naročila bodo odprte oktobra, bo v prodajnih salonih pa naj bi bila po prvih informacijah od januarja 2022. Kakšen mesec kasneje se bo kombilimuzini pridružil še karavan. Napovedana vendar še ne potrjena je tudi različica Cross, dvignjena, s temnimi plastičnimi zaščitami na spodnjem delu karoserije in na kolesnih lokih.

Nova Opel Astra je nastala na skupni platformi EMP2, skupine PSA. Astra je z dolžino 4,37 m daljša za 4 mm, s širino 1,86 m širša za 51 mm in z višino 1,47 l nižja za 1,5 mm. Dodatni milimetri in centimetri naj bi se poznali predvsem na velikosti notranjosti in prtljažnika s prostornino 422 l glede na 370 l aktualnega modela.

Opel napoveduje bogato paleto motorjev, vsi bodo na voljo s turbopolnilnikom, od 1,2-litrskega 110 in 130 KM, do znanega 1,5-litrskega dizelskega štirivaljnika 130 KM. Oba motorja bosta na izbiro s 6-stopenjskim ročnim ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. V vrhu ponudbe bo športna različica s priključnim hibridom v kombinaciji 1,6-litrskega bencinskega turbo motorja in električne enote s 110 KM in 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, bo razvila skupno moč 180 ali 225 KM. Najmanj znanega je v tem trenutku o notranjosti, kjer je napovedan 10-palčni zaslon instrumentne plošče in enako velik v osrednjem delu armaturne plošče, obrnjen proti vozniku in namenjen novemu multimedijskemu sistemu.