Duster je s prihodom na trg leta 2010 kot nizkocenovni kompaktni športni terenec s ceno mestnega avtomobila povzročil pravo revolucijo v tem segmentu. Z več kot 1,9 milijona prodanimi vozili je Duster že od leta 2019 prvi v svojem razredu. Enak cilj si je zadal tudi novi Duster, ki se na osnovi izkušenj prejšnjih generacij ozira tako po kupcih, ki iščejo udobno, privlačno oblikovano športno terensko vozilo, kot tudi tistim, ki si želijo trpežno vsestransko vozilo s štirikolesnim pogonom.

Zvest svoji dediščini ostaja družinski športni terenec pionirskega duha, kot spremljevalec za vsakdanjo uporabo in za pustolovščine na velikih planjavah. Njegov brezčasni videz se je še dodatno razvil, posebno njegove luči in rešetka, s katerimi še izraziteje poudarja svojo osebnost in čistost, z izboljšano vrednostjo izpustov CO2.

Visoka sredinska konzola z zložljivim naslonom za roko, dva multimedijska sistema z novim 8-palčnim zaslonom in samodejni menjalnik EDC z dvojno sklopko, so zelo zreli argumenti novega Dusterja. Novi Duster je še bolj kot prej kot prej nagnjen k vsestranski vožnji. Zato je na izbiro z dvokolesnim ali štirikolesnim pogonom. Najnovejša različica je bogatejša za sistem »4×4 Monitor«.

Novi Duster prihaja v Slovenijo na jesen 2021. Z vstopno različico Dacia Duster Essential TCe 90 bo na voljo že od 13.990 eur naprej.