Po modelih Q3 Sportback in e-tron Sportback predstavlja zdaj Audi tretji premijski crossover iz serije Q. Gre za Q5 Sportback, kupe dinamičnih linij namenjen zahtevnejšim kupcem, ki si ob izrazitejšem dizajnu in najnovejših tehničnih inovacijah, želijo občutiti še športni značaj in visoko raven vsakodnevne uporabnosti. Na vrhu ponudbe je SQ5 Sportback TDI2. Njegov trilitrski TDI ponuja koncentrirano moč 251 kW (341 KM) in 700 Nm navora.

Audi Q5 Sportback, kot ga opisuje Audi, želi poudariti značilno identiteto ostalih predstavnikov hišne linije Q z velikimi steklenimi površinami, LED žarometi z značilno grafiko dnevne svetlobe ali z dodatno tehnologijo Matrix LED. Neprekinjena, elegantna linija ramen poudarja nova platišča koles in z njimi pogon quattro. Obloga stranskega praga na vratih vliva v stabilnost in robustnost. Strešna linija se začne že zgodaj spuščati navzdol, tako da močno zoži tretje stransko okno. Izrazito, poševno zadnje steklo in na videz visoko nameščen zadnji odbijač prispevajo novemu Q5 Sportback dinamičen videz.

Audi Q5 Sportback bo na evropskem trgu predstavljen s tremi različicami motorjev – dvema TDI in enim TFSI. Njihova izhodna moč se giblje med 150 kW (204 PS) in 210 kW (286 PS). Vsi motorji so skladni z določili novega emisijskega standarda Euro 6d ISC-FCM AP, ki v cestnih preskusih postavlja stroge omejitve emisij dušikovega oksida.(Foto AUDI)