S priključno hibridno tehnologijo se oba SUV modela Jeep 4xe prvič podajata v svet »zelene« revolucije znamke v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. Nova modela 4xe  odkrivata prihodnost znamke Jeep povezano, električno in kot zagotavljajo tudi vznemirljivo, z oznako »Made in Italy.

Modela Jeep 4xe sta na voljo v treh nivojih opreme, »Limited«, »S« in »Trailhawk«, z motorjema z močjo 139 kW (190 KM) ali 176 kW (240 KM), opremljena s številnimi tehnološkimi in varnostnimi rešitvami, ekskluzivnimi funkcijami za e-vožnjo ter možnostmi polnjenja na javnih polnilnih postajah ali na domači polnilnici easyWallbox ali naprednejšem modelu Connected Wallbox ali na javni polnilni postaji. Nova modela 4xe obljubljata višje zmogljivosti in vozno dinamiko, kot katerikoli Jeep Renegade ali Compass doslej. Električni motor proizvede 250 Nm navora, bencinski pa 270 Nm. Kombinacija motorja z notranjim izgorevanjem in električne enote zagotavlja zmogljivost in izjemen užitek v vožnji: pospešek od 0 do 100 km/h v približno 7,5 sekunde ter najvišjo hitrost 130 km/h v popolnoma električnem načinu in do 200 km/h v hibridnem načinu. Izjemna odzivnost in gladek prenos zagotavljata edinstveno doživetje vožnje.Dejansko se lahko »pripeljeta kamorkoli in zmoreta karkoli«, v skladu s sloganom »Go anywhere, do anything«. Oba modela sta hkrati kot nalašč za vsakodnevno vožnjo po mestu.

Oba nova modela Jeep 4xe ponujata tri načine vožnje, ki so posledica sinergije med električnim ter bencinskim motorjem – »Electric«, »Hybrid« in »E-Save«. Način »Electric« je primeren za vožnjo po mestnih središčih, način »Hybrid« zagotavlja najvišjo učinkovitost, v načinu »E-Save« pa varčuje baterijo in jo med vožnjo tudi polni. V izključno električnem načinu* omogočata vožnjo brez emisij in doseg v povprečju 50 km. Nova modela 4xe se ponašata s številnimi varnostnimi sistemi, kot so najnaprednejši sistemi ADAS, ki vključujejo dobro vidne LED žaromete (model Renegade), biksenonske žaromete (model Compass), sistem opozarjanja na čelno trčenje in sistem opozarjanja na nenamerno spremembo voznega pasu, sistem za inteligentno zaznavanje hitrosti in sistem za prepoznavanje prometnih znakov (samo pri modelu Renegade) ter sprednja in zadnja parkirna tipala. Na voljo so tudi varnostni sistemi, kot so zaznavanje mrtvih kotov, kamera za vzvratno vožnjo ParkView™, sistem za pomoč pri samodejnem parkiranju in zagon brez ključa ter novi sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, ki je v vozilo znamke Jeep vgrajen prvič.

Prva vozila na slovenskem trgu lahko po prvih napovedih pričakujemo v zadnji četrtini leta. Prednaročila že sprejemajo.