Z modelom e-tron je Audi leta 2018 vstopil v novo obdobje električne mobilnosti in postal znanilec novosti v segmentu električnih SUV-jev višjega razreda. Z Audijem Q8 e-tron zdaj odpira novo poglavje. Novi Audi Q8 e-tron kot predstavnik visokega razreda med električnimi SUV-ji in križanci želi navdušiti z izpopolnjenim pogonskim konceptom, boljšo aerodinamiko, večjo močjo polnjenja in večjo kapaciteto baterije, na osnovi tega pa tudi s povečanim dosegom, ki meri do 582 km pri SUV-ju in do 600 km pri modelu Sportback (v skladu s kriteriji WLTP). Znatne spremembe – še zlasti na sprednjem delu vozila – so pri novem SUV-ju znamke zarisale vidno svež videz.

Po prihodu modela Audi e-tron pred približno štirimi leti in po prodaji 150.000 primerkov, Audi sistematično sledi svojemu programu električne mobilnosti. Trenutno ima v svoji paleti osem električnih modelov. Do leta 2026 načrtuje več kot 20, ko naj bi na svetovnem trgu prodajal samo modele z električnim pogonom, kar je določeno v njihovi korporativni strategiji’Vorsprung 2030′ (‘Prednost 2030’) Takrat naj bi popolnoma opustili izdelavo motorjev z notranjim izgorevanjem. Audi Q8 e-tron kot visoki predstavnik električnih SUV-jev tako odkriva nov obraz, novo ime in novo celostno grafično podobo.

Q8 e-tron in Q8 Sportback e-tron si želita prepoznavnost kot modela z izključno električnim pogonom že na prvi pogled. To očem sporoča nova zasnova sprednjega dela in zadka, ki siste­matično nadgrajuje oblikovalski slog Audijevih električnih modelov. Q8 e-tron kot prestižni električni SUV s svojo zunanjostjo zrcali novo celostno grafično podobo z dvodimenzionalno zasnovo štirih krogov. Nova je tudi oznaka modela z napisom Audi na B-stebričkih.

Q8 e-tron meri v dolžino 4.915 mm, širino 1.937 mm ter višino 1.619 mm pri modelu Sportback in 1.633 mm pri SUV-ju. Poudarja vrhunsko udobje in prostornost..SQ8 e-tron in SQ8 Sportback e-tron sta 2 mm nižja in 39 mm širša. Z medosno razdaljo 2.928 mm je tudi pred zadnjimi sedeži na voljo obilo prostora za noge. Velik je tudi prtljažnik, s prostornino pri SUV-ju 569 litrov, pri Sportbacku pa 528 litrov. Dodatnih 62 litrov je na voljo v sprednjem prtljažniku. Audi omogoča pri obeh karoserijskih različicah izbiro med tremi pogonskimi zasnovami z električnim štirikolesnim pogonom. Osnovni modelski izvedbi Audi Q8 50 e-tron in Audi Q8 50 Sportback e-tron z obema motorjema pri aktivirani funkciji boost razvijeta moč 250 kW in navor 664 Nm. Doseg po kriterijih WLTP meri do 491 km (SUV) oz. do 505 km (Sportback).