Športno oblikovani detajli poudarjajo nov status športnega modela TTS kot vrh Audijeve serije TT. Elemente v mat barvi aluminija na maski motorja Singleframe dopolnjuje logotip TTS z barvnimi inserti iz titana. Novi so še odbijači, stranske zračne reže, sprednji razdelilnik in zračniki  aluminijastega videza. Športni značaj izdajajo tudi oblikovno izrazitejši pragovi. Močno oblikovani pragovi prav tako poudarjajo športni značaj, gledan s strani. Pokončni vertikalni zračniki pod zadnjimi lučmi in razširjeni difuzor s štirimi izpušnimi cevmi, so posebni karakterni poudarki na zadnji strani.

Športni karakter spodbuja 7-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko, s krajšimi hodi v spodnjih režimih vrtljajev. Dvolitrski TFSI zmore 225 kW/307 KM in najvišji navor 400 Nm med 2.000 in 5.300 vrtljaji, kar je 20 Nm več od predhodnika. TTS Coupe pospeši od 0 do 100 km/h v 4,5 s, Roadster v 4,8 s, kar je prav tako hitreje kot prej in doseže najvišjo hitrost elektronsko omejeno na 250 km/h. Bencinski filter trdih delcev je standarden.

Z začetkom leta 2019 prihaja novi TTS v pooblaščene prodajne salone v Nemčiji. Začetna cena različice TTS Coupe je 54.400 evrov, TTS Roadsterja 57.200 evrov.