Novi Ducato se po 40 letih z osveženim zunanjim in notranjim videzom osredotoča na tehnologijo in povezljivost. Nova, popolnoma digitalna instrumentna plošča v notranjosti kabine s preglednim prikazom informacij in opozoril ponuja prilagodljive nastavitve od satelitske navigacije do sistemov za pomoč vozniku in povezavo z informacijsko-razvedrilnim sistemom Uconnect. Na voljo so tudi novi vmesniki sistema Uconnect z do 10-palčnim zaslonom, satelitski navigacijski sistem, ki vključuje zemljevide 3D TomTom, ter brezžična povezava s sistemoma Apple CarPlay in Android Auto. Voznik ima dostop do najpogosteje uporabljenih ukazov v vozilu z enim dotikom. Ponudbo zaokrožata sistem Uconnect s 7palčnim zaslonom z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto  ter sistem Uconnect s 5-palčnim zaslonom zaokrožata ponudbo. Notranjost je osvežena s prenovljeno armaturno ploščo in volanski obroč, novi prestavni ročici ročnega oz. samodejnega menjalnika, nove obloge vrat ter tipke za upravljanje samodejne klimatske naprave.

Osma izdaja modela  Fiat Professional ima na voljo vrsto novih sistemov za pomoč vozniku, ter varnostnih sistemov, ki zagotavljajo boljšo in varnejšo vožnjo. Novi Ducato je prvo lahko dostavno vozilo z drugo stopnjo avtonomne vožnje, s širokim nabor naprednih sistemov za pomoč vozniku (ADAS) med vožnjo in parkiranjem. Številni sistemi za pomoč vozniku vključujejo digitalno notranje vzvratno ogledalo, elektronski nadzor stabilnosti (ESC) s sistemom za pomoč ob bočnem vetru ter sistem za nadzor stabilnosti prikolice s sistemom za aktivno pomoč pri parkiranju.

 

Novi Ducato s poraston e-trgovine in s tem povezane dostave na dom odgovarja na nove zahteve s praktičnimi pametnimi rešitvami, kot so: sistem vstopanja in zagona brez ključa; električna parkirna zavora; sovoznikov sedež z zložljivo mizico; predal za brezžično polnjenje mobilnih telefonov; dva vhoda USB-A in USB-C; visokonapetostna 230-voltna električna vtičnica; večji prostor za shranjevanje predmetov v vratih; ogrevano vetrobransko steklo; ter samoizravnalno zračno vzmetenje za nižji nakladalni prag, kar olajša natovarjanje in raztovarjanje.  Sedeži so sodobnega videza, z novim oblazinjenjem. Ponujajo več prostora in udobja. Novo elektronsko servokrmiljenje je del serijske opreme v celotni ponudbi.

Novi Ducato s popolnoma osveženo motorno paleto izpolnjuje zahteve emisijskih standardov Euro 6D-final. Opremljen je z novimi dizelskimi motorji MultiJet tretje generacije, zasnovanimi na novi in ekskluzivni zgradbi pogonskega sistema H3 skupine Stellantis, ki izkoriščajo prednosti prejšnjih generacij in prinašajo izboljšano učinkovitost z zmanjšanjem mase, kot porabe goriva in emisij CO2 (za do 7 %, kar je največ v razredu). Novi Ducato je na voljo z motorji z močjo 88 kW (120 KM), 103 kW (140 KM), 118 kW (160 KM) in 132 kW (180 KM) ter novim in izboljšanim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom za različice s 103 kW (140 KM), 118 kW (160 KM) in 132 kW (180 KM). Z navorom 450 Nm pri najzmogljivejšem motorju je največja vrednost v razredu.

Novi Ducato in je še posebej primeren za predelavo v avtodome. Na izbiro je vrsta paketov dodatne opreme, med njimi bogato opremljeni Easy, Business in Lounge ter paket Trekking. Novi Ducato 30L 2.2 Multijet3 120 L1H1 BASE je na slovenskem trgu na voljo za 17.170 EUR brez DDV, z že vključenim 10 % rednim popustom  in 1.000 EUR popusta z DDV v primeru financiranja.