Ford želi zahtevne ljubitelje novega, popolnoma električnega Mustanga Mach-E GT še dodatno »omamiti« z vrhunsko dišavo Mach-Eau. Ta ohranja tudi značilne vonjave tradicionalnih avtomobilov z bencinskim motorjem.

Anketa, ki jo je agencija izvedla po Fordovem naročilu, je pokazala, da bi vsak peti voznik v primeru zamenjave tradicionalnega vozila z električnim najbolj pogrešal vonj po bencinu, skoraj 70 odstotkov pa jih je izjavilo, da bi vonj po bencinu pogrešali do neke mere. Bencin je bil tudi bolj priljubljen vonj kot vino in sir ter skoraj izenačen z vonjem novih knjig. Nova dišava naj bi voznikom pomagala vstopiti v prihodnost vožnje s pomočjo njihovega čuta za vonj. Mach-Eau ne diši le po bencinu, zagotavlja Ford. Vrhunska dišava združuje zadimljene poudarke, kanček vonja po gumi in celo ‘živalske’ elemente kot poklon dediščini znamke Mustang.

Ford je dišavo Mach-Eau predstavil minuli konec tedna na Festivalu hitrosti v Goodwoodu, vsakoletnem dogodku, ki privablja navdušence nad ‘bencinskimi hlapi’ z vsega sveta. Dišava, ki sicer ni naprodaj, je del Fordovega stalnega poslanstva razbliniti mite o električnih avtomobilih in prepričati ljubitelje tradicionalnih avtomobilov o njihovem potencialu.

V omenjeni anketi je skoraj četrtina (24 %) anketirancev izjavila, da bi ob zamenjavi pogrešali zmogljivost bencinskega avtomobila. Toda Ford jamči, da popolnoma električni pogon Mustanga Mach-E GT s 487 KM in 860 Nm zagotavlja novo raven zabave v vožnji. Že pospešek od 0 do 100 km/h v samo 3,7 sekunde, pove veliko, če ne vse. Forda Mustanga Mach-E GT je v nekaterih državah že možno naročiti prek spleta. Več informacij je na Fordovi spletni strani.