Jaguar predstavlja najzmogljivejšo različico modela F-Pace SVR. Pod prednjim pokrovom je hišni 5,0-litrski bencinski motor V8 s tlačnim polnjenjem s 550 KM. S spremenjeno krivuljo navora razvije 700 Nm navora, 20 Nm več kot prej. Novi F-PACE SVR potrebuje z mesta do 100 km/h le 4,0 s, tri desetinke hitreje kot prej in doseže najvišjo hitrost 286 km/h – 3,6 km/h več kot prej. Jamči tudi znižanje izpustov CO2 z 281 g/km na 275 g/km in manjšo porabo goriva do 12,2 l/100 km.

Posodobitve se kažejo predvsem kot rezultat prehoda na napredno arhitekturo elektronskih vozil Jaguar, poimenovano EVA 2.0. To vključuje izboljšane oblikovalske podrobnosti po navdihu športnih avtomobilov in ne nazadnje razkošno notranjost, osredotočeno na zmogljivost, in najnovejše tehnologije povezovanja. S postopnimi izboljšavami so izboljšali tudi sisteme prenosa in vozne dinamike, krmilni sistem z novim elektronskim sistemom za pomoč dovajanja moči, ki zagotavlja večji stik in večjo povezanost med vozilom in voznikom. Štirikolesni pogon Jaguar z inteligentnim dinamičnim pogonskim sklopom je pri tem modelu del serijske opreme. Voznikom bo pri novem modelu F-PACE SVR na voljo izboljšan občutek zaviranja.

Tudi notranjost novega vozila F-PACE SVR je popolnoma preoblikovana, izboljšani so materiali, zaradi katerih je zdaj povečan dinamičen značaj prenovljene kabine in nadzornih elementov. Vložki sedežev in vrat so v materialu Alcantara, elementi, kot sta osrednja konzola in usnjen vmesnik, pa so v razkošnem usnju Windsor. 12,3-palčni interaktivni voznikov zaslon HD je obdan z materialom Alcantara s šivi v barvi Ebony. Del dodatne opreme so športni sedeži v polanilinskem usnju z legendarnim logotipom v diamantnem vezenju. Jaguar F-PACE SVR je v Združenem kraljestvu na voljo od 77.595 funtov naprej. (BL+Jaguar)