Novi, popolnoma električni Mini Cooper SE je skupaj z obiskovalci in ljubitelji na mednarodnem salonu v Los Angelesu 2019 obeležil šestdesetletnico britanske blagovne znamke. Ob premieri električne različice na Kalifornijskih tleh je bila za MINI, kot pravijo, to tudi najboljša priložnost za predstavitev javnosti aktualne, raznolike palete različic. Med 22. novembrom in 1. decembrom 2019 bo med ostalim na ogled tudi najnovejša serija športnih modelov iz delavnice John Cooper Works.

Kot zagotavljajo viri iz Los Angelesa, najnovejši član družine MINI jamči povsem novo izkušnjo v vožnji. MINI Cooper SE je prvi MINI, ki ga v celoti poganja elektrika. Zmogljiv električni motor s 135 kW/181 KM omogoča spontan odziv, ki seizraža tudi s pospeškom 6,9 s od o do 100 km/h.

Visokonapetostna baterija je nameščena nizko v tleh vozila. Nizko težišče vozila in arhitektura podvozja prilagojena specifičnemu modelu se v novem MINI Cooperju SE izražata v občutnejši  okretnosti in dinamičnih zmogljivosti v ovinkih.