Volkswagen z novim modelom Taigo, predstavlja svoj prvi SUV coupé s karoserijo križanca, povišanim sedežnim položajem, nezmanjšano funkcionalnostjo in življenjskim slogom, ki je popolnoma nov v segmentu malih avtomobilov, v t.i. segmentu A0. Kot poudarjajo tudi z bogatejšo standardno opremo, kar doslej ni bilo običajno za to znamko.

Kupejevski zadek, ki se strmo spušča, ne omejuje prostora nad glavo v zadnjem delu potniške kabine. Taigo je narejen na koncernski prečni modularni platformi (MQB) s prednjim pogonom, ki je skupna tudi modeloma Polo in T-Cross (SUV), oziroma skoraj izključno za višjecenovne modele. Taigo, blizu 4,26 m dolg SUV-coupé je serijsko opremljen z žarometi v celostni LED-tehnologiji, popolnoma digitalnim kombiniranim instrumentom in infotainment sistemi najnovejše generacije (MIB3) in želi postaviti nove tehnološke standarde v svojem razredu.

Volkswagen je Taigu v vseh izvedbah namenil pogon na sprednji kolesi in pet učinkovitih bencinskih motorjev z močjo: 70 kW (95 KM), 81 kW (110 KM) ali 110 kW (150 KM). Najvišje hitrosti so(uradno) 183 km/h, 191 km/h ali 212 km/h. Odvisno od motorja je prestavljanje ročno prek 5-/6-stopenjskega ročnega menjalnika ali prek 7-stopenjskega menjalnika z dvojno sklopko (DSG).

Novi Taigo stavi tudi na številne pomožne sisteme najnovejše generacije. V prvi vrsti na asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist ali opozorilo pred trčenjem Front Assist. Vozilo izdelujejo v španski Pamploni. Tako kot Polo in T-Cross je novi športni križanec na voljo v prodajnih salonih po vsej Evropi. Med najpomembnejše prodajne trge sodi 28 trgov EU, Južna Afrika in Turčija. V Braziliji bo Taigo proizveden kot Nivus in bo na voljo z odstopanji glede na trg.

Volkswagen ponuja novi Taigo – kot pravijo – v segmentu, kjer je cena zelo pomembna, zato je vstopni model 1.0 TSI moči 70 kW (95 KM) z ročnim 5-stopenjskim menjalnikom in standardno opremo Soulna voljo za 19.461 EUR. Srednja serijska oprema je Style in najbogatejša R-Line, namenjena samo različici 1.5 TSI s 110 kW (150 KM) in robotiziranim 7-st. DSG za 26.271 eur