Mokka je zasnovana tako, da izzove čustva in pokaže novo pot nemške znamke. Nova Opel Mokka želi biti prva v vsem. Je prva z novim obrazom Opel Vizor. Enako velja za logotip strele Opel Blitz in na sredini poravnano ime na zadnjem delu. Prav tako je prva s čisto armaturno ploščo in popolnoma digitalizirano kabino. In ne nazadnje je Mokka prvi hišni model, ki je že ob predstavitvi na voljo tudi s popolnoma električnim pogonom in visoko učinkovitimi motorji z notranjim izgorevanjem. Nova Opel Mokka želi prepričati tudi s skladnimi, proporcionalnimi razmerji in natančnostjo do najmanjših podrobnosti. Kratki previsi in široka drža so značilni za drzen, čist videz 4,15 metra dolgega kompaktnega petsedežnika.

Z maloprodajno ceno 32.990 EUR je na voljo nova brez emisijska Mokka-e. Odvisno od lokalnih spodbud se cena lahko zniža do 23.420 evrov. vozi brez emisij. Zmogljiv, tihi električni motor razvije 100 kW (136 KM) in največjo moč 260 Nm. V ciklu WLTP1 omogoča 50kWh baterija doseg do 324 kilometrov, preden je potrebno polnjenje. Bolj sproščeni vožnji so namenjeni sistemi OpelConnect, aplikacija myOpel in Free2Move Services, znamka mobilnosti Skupine PSA, s posebnimi rešitvami ponujajo za električna vozila. Te je enostavno uporabljati prek aplikacij.

Živahni, a varčni bencinski in dizelski motorji zagotavljajo moč od 74 kW (100 KM) do 96 kW (130 KM). Opel za vse pogonske sklope jamči zmerno porabo goriva in vrhunske zmogljivosti. Opel Mokka-e še bolj sproščujoče, OpelConnect, aplikacija myOpel in Free2Move Services, znamka mobilnosti Groupe PSA, ponujajo posebne rešitve za električna vozila. Te je enostavno uporabljati prek aplikacij.

Nova Mokka ostaja zvesta Oplovi tradiciji z inovativnim tehnologijam iz višjih segmentov, kjer gre v prvi vrsti za napredne sisteme, kot sta napredni tempomat (ACC) in aktivno določanje položaja voznega pasu. Sistem razsvetljave ponuja vodilne tehnologije s prilagodljivimi matričnimi žarometi brez bleščanja IntelliLux LED s 14 elementi. Vse različice modela so serijsko opremljene z električno ročno zavoro in sistemom za prepoznavanje prometnih znakov. Na voljo so tudi 180-stopinjska kamera za vzvratni pogled, samodejna pomoč pri parkiranju, zaščita pred prečnim prometom in opozorilo o stranskih mrtvih točkah. Maloprodajna cena Nove Opel Mokke v Nemčiji je 19.990 evrov.