Obdobje klasičnih, kompaktnih enoprostorcev, ki so prevladovali na trgu v zadnjih dvajsetih letih se kot kaže končuje. Tržni okusi se spreminjajo. Vlogo enoprostorcev prevzemajo crossoverji. Preobrazba nove Zafire pa gre po dvajsetih letih v smeri PSA-jevih kombijev Spacetourerja in Travelerja. Zafira ostaja uradno še vedno enoprostorec in z oznako Life v treh dolžinah –različica “Small” je dolga 4,60 metra, “Medium” meri 4,95 metra, različica “Large” pa je še 65 cm daljša in je skoraj enako dolga kot Vivaro Combi. Tako Zafira Life z udobjem velikega osebnega avtomobila pokriva kar tri segmente vozil, z novimi merili med večsedežnimi enoprostorci.

V segmentu nove Zafire je veliko povpraševanje po vrhunsko opremljenih vozilih za prevoz oseb. Opel v vseh različicah Zafire Life nudi usnjeno oblazinjenje sedežev, ki so s pomočjo aluminijastih vodil zlahka nastavljivi. Na voljo so konfiguracije s petimi, šestimi, sedmimi ali osmimi usnjenimi sedeži. Poklop naslonjala sovoznikovega sedeža omogoča prevoz do 3,5 metra dolgih predmetov. Da bi v Zafiri Life “S” prostornino prtljažnika (do strehe) povečali na 1500 litrov, je mogoče sedeže v tretji vrsti preprosto poklopiti. Z odstranitvijo sedežev (enako preprosto jih lahko nato spet vgradite) se prostor za prtljago poveča na kar 3397 litrov.

Večina različic Zafire Life je visokih manj kot 1,90 metra, zato lahko brez težav zapeljete v vse običajne podzemne garaže, kar je pomembno pri uporabi za prevoz hotelskih gostov, pa tudi za vse zasebne uporabnike, ki bi radi svoj avto neomejeno parkirali. Zafira je opremljena tudi z vsemi sodobnimi pomožnimi sistemi, z radarjem in prednjo kamero, sistemom prepoznavanja pešcev, regulatorjem hitrosti, ohranjanje voznega pasu, zbranosti voznika in drugim.

Zafira Life bo v letošnjem letu ponudila tudi novo storitev s telematiko Opel Connect. S koristnimi funkcijami kot so navigacija v živo s sprotnimi prometnimi informacijami, neposredno povezavo s službo za pomoč v primeru okvare in s klicem v sili so lahko voznik in sopotniki v Zafiri Life vselej brez skrbi.

Veliki sedempalčni zaslon na dotik je na voljo s sistemoma za informacije in razvedrilo Multimedia in Multimedia Navi. Oba sistema omogočata integracijo pametnega telefona prek aplikacij Apple CarPlay in Android Auto. V najzmogljivejši različici potnike razvaja vrhunski zvok, ki ga predvaja deset odličnih zvočnikov. Opel Zafira Life se bo svetu prvič predstavila 18. januarja 2019 na avtosalonu v Bruslju (dnevi za javnost bodo od 19. do 27. januarja 2019), že od februarja naprej pa jo bo mogoče tudi naročiti.