Porsche Taycan je po številu inovacij najpomembnejši model avtomobila na globalnem avtomobilskem trgu. Hvali se s trinajstimi inovacijami, od tega je skoraj polovica svetovnih novosti. Poročilo “AutomotiveINNOVATIONS Report”, ki ga pripravlja Center of Automotive Management (CAM) med inovacije električnega Porscheja CAM-ovi znanstveniki med drugim štejejo 800-voltno arhitekturo, dvostopenjski menjalnik na zadnji premi, visoko rekuperacijsko moč do 265 kW in najboljši količnik zračnega upora v segmentu (od 0,22).

CAM je neodvisen znanstveni inštitut za empirične raziskave avtomobilov in mobilnosti ter strateško svetovanje na Visoki strokovni šoli gospodarstva (FHDW) v Bergisch Gladbachu. Od leta 2005 tam sodelavci pod vodstvom prof. dr. Stefana Bratzla analizirajo inovacije avtomobilskih proizvajalcev z vsega sveta ter jim vsako leto skupaj z revizijsko in svetovalno hišo PricewaterhouseCoopers (PwC) podelijo priznanja. Za leto 2019/20 so skupaj ocenili okrog 250 serijskih vozil.

Podelitev nagrad je potekala 14. julija 2020 v živo v digitalnem formatu. Z izborom za “najinovativnejši model” se nadaljuje serija uspehov: Porsche Taycan je osvojil že okrog 40 mednarodnih nagrad, predvsem na glavnih trgih, kot so Nemčija, ZDA, Velika Britanija in Kitajska.