Ljubitelji znamke Suzuki si v prodajnih salonih pri nas že lahko ogledajo prenovljeni model SWIFT, najbolj značilen model te japonske znamke. Predstavlja se s športnimi izboljšavami zunanjosti, s posodobljenim pogonskim sklopom, varčnejšo porabo goriva in dodatnimi pametnimi varnostnimi funkcijami.

Dosedanja generacija modela SWIFT, na trgu od leta 2017, je bila med tremi finalisti izbora za svetovni mestni avto leta 2018 (World Urban Car awards 2018).Suzuki navaja, da so konca leta 2019 prodali več kot 745.000 primerkov v več kot 119 državah.

Uradne informacije se osredotočajo na dinamično posodobitev videza nove generacije, ki zajema novo, športno tridimenzionalno masko s štirikotnimi režami in poudarkom v obliki kromirane vodoravne letvice, polirana lita platišča, dvobarvne kombinacije zunanjosti ter eleganten izbor barv za poudarke v notranjosti.

Pod prednjim pokrovom je novi K12D DUALJET motor z SHVS blagim hibridnim sistemom in litij-ionsko baterijo večje zmogljivosti. Ponaša se z boljšim izkoristkom goriva in hkrati ohranja značilno odzivnost, ki jo pričakujejo ljubitelji tega modela. Izkoristek goriva DUALJET motorja je še boljši v kombinaciji s SHVS blagim hibridnim sistemom, ki je na voljo v vseh različicah prenovljenega modela SWIFT.

Sistem uporablja lahek, kompakten integrirani zaganjalnik-generator ISG (integrated starter generator) s funkcijo elektromotorja in litij-ionsko baterijo s povečano kapaciteto iz 3 Ah na 10 Ah, kar še poveča učinkovitost porabe goriva v primerjavi s predhodnim modelom. Blagi hibridni sistem SHVS pretvarja kinetično energijo, ki se ustvarja med zaviranjem, v električno energijo, ki polni litij-ionsko baterijo. To električno energijo uporablja elektromotor, da pomaga motorju med pospeševanjem, za bolj učinkovito porabo goriva. Sistem samodejno ustavi motor, ko avto stoji.

Varrnostna tehnologija SWIFT prinaša nov sistem prepoznavanja prometnih znakov, sistem nadzora mrtvega kota in sistem za preprečevanje zapuščanja voznega pasu, hkrati pa ohranja vse ostale, že obstoječe varnostne sisteme. Zunanjost pritegne pozornost s športno poudarjenim sprednjim delom, značilnimi okni ter med ostalim z lebdečo obliko strehe in navpično razporejenimi LED lučmi.

Nova generacija prinaša tudi nove dvobarvne kombinacije kot značilna goreče rdeča biserna s črno streho in dirkaško modra kovinska s črno streho ter novi oranžna biserna kovinska s črno streho in zlatorumena kovinska s srebrno streho. Zasnova notranjosti vključuje elemente, kot so okrogli merilniki, srednja konzola v obliki pilotske kabine in športen volan v obliki črke D, ki med vožnjo daje občutek samozavesti. Prenovljeni model je na voljo tudi z novimi srebrnimi poudarki, ki še povečajo dinamičen in sodoben občutek v notranjosti.

Poleg že znanih varnostnih funkcij dozdajšnjega modela vključno s sistemom za samodejno zaviranje v sili z dvema senzorjema, sistemom za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu in sistemom za samodejno zastiranje dolgih luči, je prenovljen model zdaj opremljen še s funkcijo prepoznavanja prometnih znakov, sistemom za nadzor mrtvega kota in sistemom za preprečevanje zapuščanja voznega pasu. Sistem za prepoznavanje prometnih znakov uporablja monokularno kamero, ki zazna prometne znake, kot so omejitev hitrosti ali prepoved prometa in prikaže znak na informacijskem zaslonu armaturne plošče ter s tem opozori voznika.