Renault Pro+ je na salonu v Bruslju predstavil najnovejši električni vozili: Novi Kangoo Z.E. in Master Z.E. Renault Pro+ tako širi svojo evropsko ponudbo električnih lahkih gospodarskih vozil na skupno štiri modele: Twizy Cargo (leta 2014 predstavljeni štirikolesnik), novi dostavni ZOE (različica septembra 2016 predstavljenega Novega ZOE z dosegom 400 km po NEDC) ter novi Kangoo Z.E. in Master Z.E.

 

Renault Pro 04

 

Kangoo Z.E. je zadnjih šest let prodajno najuspešnejši električni mali dostavnik v Evropi. Z novim akumulatorjem in novim elektromotorjem je novi Kangoo Z.E. z večjim dosegom učinkovitejši za več kot 50 odstotkov.Doseg se je s predhodnih 170 km povečal na 270 km po NEDC1. Novi Kangoo Z.E. ima po novem večji doseg od kateregakoli drugega električnega lahkega gospodarskega vozila na trgu.

 

Renault Pro 05

 

Novi Kangoo Z.E. ponuja enako raznoliko paleto različic kot Kangoo Z.E.; ohranjeno je število karoserijskih različic, paketov opreme in dodatkov (2 dolžini – 4,28 in 4,66 metra, različici z dvema ali petimi sedeži, podaljšana kabina, 4 paketi opreme). Tudi Novi Kangoo Z.E. ponuja od 3 do 4,6 m3 velik tovorni prostor in uporabno nosilnost 650 kg. Prav tako ga je možno predelati glede na posebne poklicne potrebe (na primer v dostavnik s hlajenim tovornim prostorom, rešilni avtomobil, pick-up ipd.). Ponuja za električni pogon značilno gladko in enakomerno vožnjo in enostavnost vozil s samodejnim menjalnikom.

 

Renault Pro 02

 

Master Z.E. je rezultat Renaultovega tehničnega in tehnološkega znanja. Strokovnost s področja gospodarskih vozil združuje z znanjem in izkušnjami vodilnega evropskega proizvajalca električnih vozil. Master Z.E. je opremljen s kombinacijo zmogljivega in energijsko zelo učinkovitega elektromotorja ter najsodobnejšega akumulatorja z optimiziranim elektronskim upravljanjem njegovega delovanja. Rezultat je velik dostavnik, čigar tovorna zmogljivost, doseg in čas polnjenja so prilagojeni potrebam poslovnih uporabnikov v mestih in na njihovem obrobju.

 

Renault Pro 03

 

Master Z.E. je opremljen z akumulatorjem Z.E. 33 z zmogljivostjo 33 kWh. Poganja ga energijsko učinkovit elektromotor R75 z močjo 57 kW (76 KM) prevzet iz modela ZOE. Izdelujejo ga v tovarni Cléon v Franciji.   Preverjeni elektromotor omogoča Masterju Z.E. omogoča enostavno vožnjo po mestnih ulicah in primestnih cestah. Master Z.E. doseže največjo hitrost 115 km/h, ki pa jo je možno omejiti glede na potrebe uporabnika. Master Z.E. ima doseg 200 km po NEDC in je primeren za dnevno dostavo blaga do končnih naslovnikov v mestnem in primestnem okolju. Master Z.E. za polnjenje potrebuje manj kot eno noč, saj na polnilnem mestu Wall Box z močjo 7kW celovito polnjenje akumulatorja traja 6 ur.