V začetku tega leta bo na ceste zapeljala nova Opel Insignia Grand Sport opremljena z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom in najsodobnejšim sistemom štirikolesnega pogona z nadzorom vektorjev navora za čim višjo raven dinamike, občutka in vodenja na tej ravni. Štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora predstavlja najboljši način za prenos izjemne moči na podlago – ne glede na to, ali je mokro, suho, poledenelo ali zasneženo, pojasnjujejo oplovi viri.

 

Opel Insignia 4x4

 

Nova Opel Insignia zato uporablja štirikolesni pogon s tehnologijo Twinster, pri katerem modul za pogon zadnjih koles deluje s sistemom dvojne sklopke brez diferenciala. Sistem štirikolesnega pogona lahko navor neodvisno prenese posameznemu ali obema zadnjima kolesoma, kar omogoča zmogljivost nadzora vektorjev n porazdelitev navora prilagaja spremembam položaja dušilne lopute in kota krmiljenja ter površini cestišča, da tako ublaži stopnjo odmika od smeri.

 

Opel Insignia 4x4 02

 

Uporabo porazdelitve navora voznik zazna kot nevtralno vedenje vozila, ki je še bolj stabilno in ga je laže upravljati. Stopnjo blaženja odmika od smeri prilagaja voznik svojemu slogu vožnje z izbiro ustreznega voznega načina: od močnejšega blaženja odmika v načinu ‘Tour’ do manjšega blaženja za izrazito športno vožnjo v načinu ‘Sport’.