Jaguar odkriva nove fotografije in video oblikovno osveženega modela F-Type, kupe in kabriolet(convertible), ki bo v prodajnih salonih z letošnjo pomladjo. Uradno bo predstavljen na salonu v Ženevi od 9 do 19 marca.

 

Jaguar F-Type 01

 

Z osvežitvijo po petih letih bo F-Type na izbiro v 28 različicah. Z oblikovnega vidika je  sprednji del osvežen z novimi odbijači, drugačnimi zračnimi režami in žarometi s tehnologijo Full-LED. Novi športni sedeži s strukturo iz magnezija so tanjši in lažji za 8 kilogramov. Notranjost je v kombinaciji različnih, novih, kakovostno izbranih materialih.

 

Jaguar F-Type 02

 

Bogat nabor novih tehnologij vsebuje tudi prenovljen multimedijski sistem Touch Pro z aplikacijo Control app, ki jo imajo tudi ostali modeli skupine Jaguar-Land Rover. Sistem je podprt z zahtevnim, zelo zmogljivim procesorjem quad-core povezan s spominom Ssd 60 GB. Funkcije je moč spremljati preko 8-palčnega zaslona na dotik povezanega preko hitrga internet 4G LTE. Serijski audio sistem lahko zamenja zmogljivejši Surround Sound Meridian z 12 zvočniki. Za najzahtevnejše je na voljo tudi aplikacija ReRun znamke GoPro. Preko mikro kamere z visoko resolucijo lahko snema vse najzanimivejše trenutke med vožnjo. Posnetki so opremljeni s telemetričnimi podatki vozila. Posnetke je mogoče poslati na lastni pametni telefon, kjer si jih je moč ogledati in deliti po želji.

 


Ob prenovi model F-Type so si v Coventryu zamislili tudi posebno različico F-Type 400 Sport Launch Edition, na voljo v obeh izvedenkah, odprti ali kupe. Naprodaj bo samo 12 mesecev. Na izbiro bo z zadnjim ali s stalnim štirikolesnim pogonom in 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Pod prednjim pokrovom “bije”3,0-litrski V6 s turbinskim polnilnikom 400 KM, ki mu odgovarja trše nastavljeno vzmetenje in 20-palčna platišča, visoke zmogljovosti nadzoruje zavorni sistem Super Performance.