Audi je po napovedih, že takoj v začetku leta predstavil v Sloveniji novi A1 Sportback. Kdor vsaj malo pozna audijeve številke, bo takoj vedel, da gre za najmanjši model iz Ingolstadta, ki pa ga ne gre jemati samo z vidika velikosti. Za 56 mm večji od prve generacije letnika 2010, meri v dolžino kot Sportback dobre 4 metre in v širino 1,74 m. Markanten, športni dizajn v prepoznavnem audijevem slogu, elegantnih a ostrih linij, multimedijskimi vsebinami sistema infotainment, ki prihaja modelov iz višjih razredov ter novimi asistenčnimi sistemi v pomoč vozniku, ustvarjajo vtis občutno večjega avtomobila, kot si ga lahko predstavljamo v številkah.

Audi A1 Sportback izstopa z izrazito dinamično oblikovno zasnovo, ne samo za urbana središča temveč tudi za daljša potovanja. Novost pri Audiju A1 Sportback je modularna struktura ponudbe, ki dopušča poljubno izbiro raznolike zunanje in notranje opreme. Notranjost je osredotočena na voznika, individualno prilagodljiva. Pogled pritegne športno kompaktna enota, ki jo sestavljajo prezračevalne šobe, digitalni kombinirani instrument in upraljalni elementi z opcijskim zaslonom MMI touch, ki so izrazito prilagojeni vozniku, v slogu pilotske kabine, po kateri so se tudi zgledovali oblikovalci. Prostornina prtljažnika je zrasla za 65 litrov in ponuja od osnovnih 335 l do 1.090 litrov.

Novi Audi A1 Sportback je že pripravljen na digitalno prihodnost. Že v osnovni izvedbi je serijsko opremljen z večfunkcijskim volanom, s popolnoma digitalnim kombiniranim instrumentom in v neposrednem vidnem polju tudi z opcijskim virtualnim prikazovalnikom. Audi A1 Sportback se hvali še z bogato ponudbo asistenčnih sistemov, ki prav tako prihajajo iz višjih hišnih modelov. Vstop v Audijev svet se trenutno začenja z 21.470 evrov, z različico 30 TFSI, s trivaljnim bencinskim motorjem 85 kW/116 KM in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Z januarjem se začenja tudi proizvodnja različice 25 TFSI s 70 kW/95 KM im zmogljivejše 35 TFSI 110 kW7150 KM.Dizelskih motorjev ni več v ponudbi.