SEAT Leon je na letošnji 20. podelitvi nagrad organizacije Autobest v Barceloni prejel priznanje za najboljšo izbiro pri nakupu vozila v Evropi za leto 2021. Enako priznanje je prejel tudi lani za leto 2020. SEAT Leon je s kombinacijo dinamike, učinkovitosti ter naprednih tehnologij za varnost in povezljivost prepričal 32-člansko žirijo z vseh koncev Evrope. Leta 2017 je najvišje odličje prejela SEAT Ateca.

Doslej je bilo prodanih več kot 2,4 milijona vozil vseh generaciji modela SEAT Leon. Zasnovali, razvili in proizvedli so ga v Barceloni. SEAT želi, da bi Leon ohranil položaj ne le osrednjega stebra njegove palete vozil, temveč tudi paradnega vozila v svojem segmentu.

SEAT Leon zdaj ponuja še višje ravni povezljivosti in je s tem prvi povsem povezani model znamke. Nabor novih pogonskih tehnologij – bencinski motorji (TSI), dizelski motorji (TDI), pogon na stisnjeni zemeljski plin (TGI), tehnologija blagega hibrida (eTSI) in priključnohibridna tehnologija (eHybrid) – se prilagaja potrebam in zahtevam kupcev z različnim življenjskim slogom.

Nagrada Autobest se kot ena pomembnejših v Evropi podeljuje že vse od svojega nastanka leta 2001. Odbor za podelitev nagrad sestavlja 32 novinarjev. Letos je imel priložnost preizkusiti celotno paleto Seatovih pogonov, vključno s priključnohibridno različico, na testnih vožnjah med zaključnim delom izbora v Avstriji v začetku novembra 2020.