Škoda po Kodiaqu in manjšem Karoqu tudi pri nas zaokrožuje svojo serijo evropskih SUV-jev z najmanjšim, kompaktnim modelom Kamiq. Poleg skupnih začetnic in končnic tudi v tem primeru izvira ime iz jezika inuitskih indijancev severne Kanade in Grenlandije. Pomeni nekaj, ‘kar se popolnoma ujema’. Kamiq vstopa v hitro rastoči segment urbanih križancev oziroma SUV-jev z večjim odmikom od tal in višjim položajem sedežev s čemer želi na najboljši način združiti prednosti športnega terenca  z okretnostjo in vodljivostjo kompaktnega vozila.

Nov dizajn, najnovejši pomožni sistemi in multimedijske vsebine infotainmenta, velik notranji prostor ter številni dodatki iz nabora Simply Clever so osnovni argumenti, s katerimi želi novi Kamiq zadovoljiti sodobne potrebe in zahteve aktivnih družin in posameznikov. Z dolžino 4.241 milimetrov je Škoda Kamiq bistveno bolj kompakten kot njegova sorodnika.

Kamiq je prva Škoda z oblikovno razdeljenimi sprednjimi LED-žarometi, z dnevnimi lučmi zgoraj. Izvedba s celostno LED-tehnologijo ima še dinamične smernike spredaj in zadaj in dodatno tudi panoramsko strešno okno. Na pokrovu prtljažnika je namesto Škodinega logotipa  napis ‘ŠKODA’, izpisan s posameznimi črkami, tako kot pri zadnjih modelih.

Kamiq ima kot drugi Škodin model novo zasnovo notranjosti. Višji položaj sedenja in izjemna prostornost pri urbanem SUV-ju skrbijo za udobno vstopanje in izstopanje, dobro preglednost in odlično ergonomijo. Prostornina prtljažnika znaša osnovnih 400 litrov z možnostjo povečanja prostora na 1.395 litrov.

Trije bencinski motorji TSI z gibno prostornino 1,0 ali 1,5 litra in 1,6-litrski motor TDI imajo razpon moči 70 do 110 kW (95 do 150 KM). 1,0-litrski motor G-TEC z močjo 66 kW (90 KM) je prvi pogonski agregat v Škodini SUV-paleti, ki uporablja okolju prijazni zemeljski plin (CNG). Na voljo sta ročna menjalnika (5- ali 6-stopenjski) in 7-stopenjski menjalnik DSG. Vsi motorji izpolnjujejo zahteve izpušnega normativa Euro 6d-TEMP.  

Cenovno se začenja s 15.382 evrov, kolikor stane po uradnem ceniku različica 1.0 TSI 70 kW/95 KM s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom in začetnim paketom opreme Active. Višja paketa serijske opreme sta še Ambition in Style. Vstopna dizelska različica 1,6 TDi 85 kW/115 KM s 6-stopenjskim menjalnikom v paketu Ambition pa 20.857 evrov.