Smučarska zveza Slovenije je 30.septembra za tradicionalno predstavitev reprezentanc prihajajoče sezone izbrala Luko Koper. Dogodek so obeležili na poseben način. Z več kot 350 šolarji iz Kopra in okolice so se športniki in športnice že zjutraj podali na lov za izgubljenim zakladom. Opoldne jim je pokrovitelj Smučarske zveze Slovenija, Summit motorsa Ljubljana, simbolično predal 73 Fordovih vozil.

Smučarska zveza Slovenije in Ford uspešno sodelujeta že od leta 2012. Flota vozil namenjena reprezentancam se vsako sezono povečuje. Smučarski reprezentanti in spremljajoče ekipe so doslej prevozili že več kot 10 milijonov kilometrov in več kot 100 ton prtljage. V tem času se je tudi v vitrinah nabrala neprecenljiva zbirka odličij.

Boštjan Hribovšek, direktor marketinga in komunikacij pri Summit motors Ljubljana, je ob slovesni predaji vozil poudaril, da so pri Fordu že vrsto let navijači in navdušeni podporniki slovenskih zimskih športnikov. “Letos smo sodelovanje še poglobili, saj zagotavljamo kar 73 vozil s katerimi se bodo športniki varno in udobno vozili na treninge in tekme. Pozitivne izkušnje, ki jih imajo trenerji in športniki z vozili Ford, so pomembno dokazilo o kvaliteti Fordovih gospodarskih vozil. Nenazadnje smo že četrto leto povrsti številka ena v Evropi.”