Karavana vozil Volkswagen Driving Experience z modeli znamke Volkswagen se je za nekaj dni ustavila v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, ki je najsodobnejši center za izvajanje vadbe varne vožnje in podobnih dogodkov v Sloveniji. Za prikaz mobilne prihodnosti in neposredno izkušnjo so bili pod vodstvom nemških strokovnjakov tovarne Volkswagen na voljo vsi modeli Volkswagen, s poudarkom na varnosti in varni vožnji, tako na krožni vožnji, hidravlični plošči, z driftanjem na  mokri podlagi, asistenčnimi sistemi, sunkovitim ustavljanjem pred oviro in samodejnim parkiranjem. Med najbolj privlačnimi je bila vsekakor vožnja po zaprti progi s športnim Golfom R, ki lahko razvije 320 KM, ob temu primerni, različni izbiri načinov vožnje, predvsem: Sport, Race, Special (Nurburgring)

Zakaj Varnostna vožnja? Pri Volkswagnu menijo, da je za 90 odstotkov nesreč na cestah kriva človeška napaka, ker voznik ni zaznal nevarnosti ali prepozno reagiral ali ni ocenil celotne situacije. Taki in podobni dogodki so za voznika vse prej kot odveč. Poleg tega, da bo voznik ocenil lastne trenutne sposobnosti in osvežil znanje in reflekse, bo dobil odgovor ali upravičeno sodi med tiste, ki se v devetdesetih odstotkih imajo za dobre voznike ali v enakem odstotku za slabe.

Na ogled je bil prvič tudi najnovejši, električni ID.Buzz Cargo in ID 5 X. Kot pravijo pri Volkswagnu Gospodarska vozila, mora sodoben poslovni dostavnik izpolnjevati dokaj zahtevna pričakovanja uporabnikov: električni pogon, dovolj prostora za tovor in obenem možnost vožnje na dolge razdalje. Vse to naj bi omogočal tudi novi ID. Buzz Cargo prvi popolnoma električni dostavnik s sodobno povezljivostjo, digitalnimi sistemi in številnimi inteligentnimi rešitvami, ki so namenjene temu, da bo delovno življenje uporabnikov preprostejše pri premagovanju vseh izzivov delovnega vsakdana. Volkswagen jamči največji doseg po WLTP 420 km in hitrost polnjenja od 5 % do 80 % v približno 30 minutah. Naročila za novi ID.Buzz Cargo bodo začeli sprejemati predvidoma julija 2022.