Citigoe iV je prvi Škodin model, ki ga poganja samo električna baterija. Baterijsko gnani Citigoe iV bodo izdelovali v Volkswagnovi tovarni v slovaški prestolnici Bratislava. Z litij-ionsko baterijo z uporabno neto kapaciteto 32,2 kWh napaja elektromotor z močjo 61 kW (83 KM), ki že ob speljevanju omogoča visok navor 212 Nm. Na sprednji kolesni par gnani Citigoe iV pospeši od 0 do 100 km/h v 12,3 sekunde, za vmesni pospešek od 60 do 100 km/h pa porabi le 7,3 sekunde. Končna hitrost znaša 130 km/h. Če je baterija popolnoma napolnjena, lahko Citigoe iV v vsakodnevnih pogojih z enim polnjenjem prevozi do 260 kilometrov.

Petvratni Citigoe iV z dolžino 3,59 m in širino 1,645 je kot nalašč  za vožnje po mestnih središčih. Njegove kompaktne dimenzije (dolžina 3.597 mm in širina 1.645 mm) zagotavljajo dovolj prostora za štiri osebe. Prostornina prtljažnika se s podiranjem naslonjala zadnjih sedežev lahko poveča z 250 na do 923 litrov. Zunanja oblikovna značilnost baterijsko gnanega modela je v barvi vozila lakirana, pretežno zaprta Škodina maska. Poleg tega ima Citigoe iV na zadku napis ŠKODA, izpisan z ločenimi črkami, in oznake iV. Meglenke in dnevne LED-luči so vključene v serijsko opremo, po želji je na voljo tudi funk­ci­­­ja smerno prilagodljivih luči.

Citigoe iV je opremljen s 14-palčnimi jeklenimi platišči z okrasnimi kolesnimi pokrovi ali s 16-palčnimi aluminijastimi platišči. Na izbiro bo izključno kot petvratnik, z opremo Ambition ali Style. Poleg tega lahko kupci naročijo različne atraktivne pakete, odvisno od posameznega trga. Paket opreme Funkcionalnost 1 na primer vključuje držalo za medije, koš za odpadke in garnituro prtljažnih mrež. Paket Komfort zajema v osnovi ogrevanje sprednjih sedežev, šest zvočnikov in parkirne senzorje, vendar ga je mogoče še nadgraditi s paketom Komfort PLUS. Za visoko stopnjo pasivne varnosti skrbijo serijski varnostni blazini za voznika in sovoznika ter stranski varnostni blazini za glavo in trup. V serijsko opremo modela Citigoe iV je vključena tudi asistenca za ohranjanje smeri (Lane Assist). /Source: ŠKODA/